ΤΥΡΙΑ

ΑΝΘΟΤΥΡΟΣ ΦΡΕΣΚΟΣ

 

Χρώμα: λευκό

Προέλευση: Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, νησιά Ιονίου, Αιγαίου, Κρήτη, Ήπειρος

Γεύση: ελαφριά, δροσερή, γλυκιά και πλούσια γεύση

Γάλα: τυρόγαλα πρόβειου ή γίδινου γάλακτος ή μείγμα αυτών με προσθήκη φρέσκου γάλακτος και κρέμας

Σύσταση: υγρασία μέχρι 70% και λίπος επί της ξηράς ουσίας τουλάχιστον 65%

Επίσης: Η βασική του διαφορά από τον κοινό ανθότυρο και τη μυζήθρα είναι η προσθήκη φρέσκου γάλακτος και κρέμας.

Τύπος
μαλακό
Χρήση
επιτραπέζιο, σε τυρόπιτες, σκέτο, με μέλι, ζάχαρη ή κανέλα. Στην Κρήτη τρώγεται τηγανητός με μέλι σα γλυκό, σε καλτσούνια και μυζηθρόπιτες