ΑΝΘΟΤΥΡΟΣ ΦΡΕΣΚΟΣ
Χρώμα: λευκό
Προέλευση: Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, νησιά Ιονίου, Αιγαίου, Κρήτη, Ήπειρος
Γεύση: ελαφριά, δροσερή, γλυκιά και πλούσια γεύση
Γάλα: τυρόγαλα πρόβειου ή γίδινου γάλακτος ή μείγμα αυτών με προσθήκη φρέσκου γάλακτος και κρέμας
Σύσταση: υγρασία μέχρι 70% και λίπος επί της ξηράς ουσίας τουλάχιστον 65%
Επίσης: Η βασική του διαφορά από τον κοινό ανθότυρο και τη μυζήθρα είναι η προσθήκη φρέσκου γάλακτος και κρέμας.
Τύπος
μαλακό
Χρήση
επιτραπέζιο, σε τυρόπιτες, σκέτο, με μέλι, ζάχαρη ή
κανέλα. Στην Κρήτη τρώγεται τηγανητός με μέλι σα γλυκό,
σε καλτσούνια και μυζηθρόπιτες