ΚΑΦΕΣ

Americano

Παρασκευάστε έναν κανονικό espresso χρησιμοποιώντας τη μηχανή espresso σας. Βάλτε τον espresso σε ένα κανονικό φλυτζάνι καφέ (όχι φλιτζανάκι espresso) και προσθέστε καυτό αποσταγμένο νερό.

Cappuccino

Ένας espresso με γάλα ζεσταμένο στον ατμό και αφρό γάλακτος πάνω-πάνω.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 1/3 espresso, 1/3 γάλα ζεσταμένο στον ατμό και 1/3 αφρός γάλακτος σε ένα μικρό φλιτζάνι.
ΟΔΗΓΙΕΣ: Κάντε αφρό το γάλα στην καπουτσινο-μηχανή. Ετοιμάστε έναν espresso (μονό) και αδειάστε τον στο φλιτζάνι. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι αδειάστε το γάλα σιγά-σιγά μέχρι να γεμίσουν τα 2/3 του φλιτζανιού. Προσθέστε τον αφρό με το κουταλάκι μέχρι να γεμίσει το φλιτζάνι. Σερβίρετε με κανέλα ή με σκόνη κακάο.

Espresso Con Panna

Ένας espresso με ένα "λευκό καπέλο". Φτιάξτε έναν μονό espresso, ακολουθώντας τις οδηγίες της espresso-μηχανής σας. Προσθέστε μια "μπάλα" σαντιγί.

Espresso Lungo

Φτιάξτε έναν μονό espresso, ακολουθώντας τις οδηγίες της espresso-μηχανής σας, αλλά χρησιμοποιείστε περισσότερο νερό (γεμίστε το κουπάκι μέχρι επάνω).

Espresso Ristretto

Ένας μικρότερος espresso (περίπου 30ml), που θα σας μεταδώσει μία πιο έντονη εμπειρία espresso. Φτιάξτε έναν μονό espresso, ακολουθώντας τις οδηγίες της espresso-μηχανής σας, αλλά χρησιμοποιείστε λιγότερο από τον καφέ που θα παράγει η μηχανή (αφήστε τον καφέ να κυλήσει λιγότερη ώρα από ότι συνήθως).

Espresso Romano

Φτιάξτε έναν μονό espresso, ακολουθώντας τις οδηγίες της espresso-μηχανής σας, αλλά σερβίρετε με τουΐστ ή μία φέτα λεμόνι σε ένα πιατάκι.

Latte Macchiato

Ένας "σημαδεμένος" latte.
ΟΔΗΓΙΕΣ: Χρησιμοποιήστε το εξάρτημα ατμού της espresso-μηχανή σας για να "αφρίσετε" το γάλα. Ετοιμάστε ένα μονό espresso. Σε ένα κανονικό φλιτζάνι καφέ, βάλτε πρώτα το ζεστό γάλα και μετά αν θέλετε, μία κουταλιά αφρού. Προσθέστε τον espresso χύνοντάς τον ώστε να διαπεράσει τον αφρό και το γάλα. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργηθεί ένα σημάδι από καφέ στο γάλα.

Mocha Latte

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 1/4 φλιτζανιού espresso, 1/4 φλιτζανιού ζεστού ροφήματος σοκολάτας, 1/4 φλιτζανιού ζεστό γάλα, 1/4 φλιτζανιού αφρό από γάλα.
ΟΔΗΓΙΕΣ: Ακολουθήστε τις οδηγίες για να φτιάξετε έναν κανονικό latte, συνδυάζοντας τον espresso, τη ζεστή σοκολάτα και το γάλα. Στο τέλος, προσθέστε πάνω-πάνω τον αφρό.

Texas Espress

Αλλέστε σπόρους καφέ γαλλικού χαρμανιού σε πολύ λεπτή σκόνη και βάλτε τη στο φίλτρο της espresso-μηχανής. Χρησιμοποιήστε 1 φλιτζάνι κρύου νερού και αφήστε τον καφέ να ετοιμαστεί. Σερβίρετε και απολαύστε.

Texas Espress (ver2)

Ίδιος με τον κανονικό Texas Espress, αλλά χρησιμοποιείστε λιγότερο νερό.

Αραβικός καφές με τζίντζερ

Πικάντικος και γλυκός με μία πραγματικά εξωτική γεύση.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 1,5 φλιτζάνι νερό, 6 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη, 6 κουτ. γλυκού καφέ σκόνη, 2 κουτ. γλυκού αλεσμένο τζίντζερ.
ΟΔΗΓΙΕΣ: Αναμιγνύετε τα συστατικά σε μία μικρή κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά. Αφήστε την κατσαρόλα να σιγοβράσει. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία τρεις φορές. Σερβίρετε σε φλιτζανάκια για espresso. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιείστε πολύ καλά αλεσμένους σπόρους καφέ. Σε περίπτωση που σας έχουν τελειώσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκους στιγμιαίου καφέ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη, ανάλογα με το γούστο σας.

Βιεννέζικος καφές με μπαχαρικά

Θα χρειαστείτε 3 φλιτζάνια βιεννέζικου καφέ, 4 γαρίφαλα, 4 καρπούς μπαχαριού, 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, κανέλα και γλυκιά σαντιγί για γαρνιτούρα.
ΟΔΗΓΙΕΣ: Αφού ετοιμάσετε τον καφέ στην καφετιέρα σας, προσθέστε τα γαρίφαλα, τα μπαχάρια και το μοσχοκάρυδο. Χρησιμοποιώντας σουρωτήρι βάλτε τον καφέ σε ποτήρια κρασιού και προσθέστε πάνω-πάνω τη σαντιγί. Τέλος, πασπαλίστε λίγη κανέλα.

Ιρλανδικός καφές

1 ζεσταμένο ποτήρι για ιρλανδικό καφέ. 3/4 φλιτζανιού καφέ φίλτρου. 2 κουταλιές ζάχαρη. 1 μεζούρα ιρλανδικό ουϊσκυ (όχι σκωτσέζικο!). 1/4 φλιτζανιού ελαφριά σαντιγί.
ΟΔΗΓΙΕΣ: Αδειάστε τον καφέ στο ζεσταμένο ποτήρι. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατώστε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε το ουϊσκυ. Τέλος, βάλτε πάνω-πάνω σαντιγί για γαρνιτούρα.

Ιρλανδικός καφές με Baileys

1 ζεσταμένη κούπα καφέ, 1.5 φλυτζάνι μέτρια καβουρντισμένου καφέ φίλτρου, 1.5 δόσεις Baileys, 1/4 φλυτζανιού σαντιγί καλά χτυπημένη, προαιρετικά λίγη κανέλα.
ΟΔΗΓΙΕΣ: Αδειάστε τον καυτό καφέ στην κούπα. Προσθέστε το Baileys και ανακατώστε καλά. Συμπληρώστε με την σαντιγί και λίγη κανέλα. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε μια δόση λικέρ Creme de Cacao και 1/4 κουτ. γλυκού λικέρ Frangelico.

Ιταλικός καφές

Ετοιμάστε μισό φλιτζάνι φρέσκου καφέ φίλτρου ιταλικού χαρμανιού. Θα χρειαστείτε επίσης 1 κουτ. γλυκού Amaretto, 1 κουτ. γλυκού μπράντυ, 1/4 φλιτζανιού βαριά σαντιγί, 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα και όση ζάχαρη προτιμάτε.
ΟΔΗΓΙΕΣ: Βάλτε τον καφέ σε μία κούπα ή σε ένα ποτήρι ιρλανδικού καφέ. Προσθέστε όση ζάχαρη θέλετε. Ανακατώστε το Amaretto και το μπράντυ. Προσθέστε τη σαντιγί προσεκτικά, τοποθετώντας ένα αναποδογυρισμένο κουταλάκι στην επιφάνεια του καφέ, ώστε η σαντιγί να κρατηθεί πάνω-πάνω. Πασπαλίστε λίγη κανέλα.

Developed by Sidebar | Photos | About