ΤΥΡΙΑ

ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ

 

Προέλευση: Λήμνος

Γεύση: ελαφρά όξινη, πλούσιο άρωμα

Γάλα: πρόβειο ή κατσικίσιο

Σύσταση: υγρασία μέχρι 56% και λίπος 43%

Επίσης: Έχει συμπαγή δομή με λίγες σχισμές

Τύπος
μαλακό άλμης
Χρήση
επιτραπέζιο, με φρούτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές

Υλικά (για 4 άτομα): 8-10 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης 500 γρ. φέτα (διαλέξτε οπωσδήποτε την σκληρότερη και την πιο πικάντικη) 250 γρ. ανθότυρο 250 γρ. Ελληνικά λευκά μαλακά τυριά (σφέλα, μανούρι,...