ΤΥΡΙΑ

ΜΠΑΤΖΟΣ

 

Χρώμα: λευκό

Προέλευση: Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Γεύση: πικάντικη

Γάλα: πρόβειο ή γίδινο ή μείγματα αυτών

Σύσταση: υγρασία 43,4%, λίπος 19,6%, πρωτεΐνη 23,2%, αλάτι 5,4% και pH 4,8

Επίσης: έχει πολλές οπές

Τύπος
σκληρό
Χρήση
συνοδεύει ούζο μαγειρεμένο σαγανάκι και σερβιρισμένο με λεμόνι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΠΑΤΖΟΣ

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Αρνάκι με μπάτζο στη λαδόκολλα

Υλικά: 1 αρνίσιο μπούτι χωρίς το κόκκαλο 3 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλιά της σούπας θρούμπι (ή ρίγανη) 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο 450 γραμμάρια τυρί μπάτζος (είναι σαν φέτα χωρίς την άλμη της, σκληρό και...