ΜΠΑΤΖΟΣ
Χρώμα: λευκό
Προέλευση: Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
Γεύση: πικάντικη
Γάλα: πρόβειο ή γίδινο ή μείγματα αυτών
Σύσταση: υγρασία 43,4%, λίπος 19,6%, πρωτεΐνη 23,2%, αλάτι 5,4% και pH 4,8
Επίσης: έχει πολλές οπές
Τύπος
σκληρό
Χρήση
συνοδεύει ούζο μαγειρεμένο σαγανάκι και σερβιρισμένο με λεμόνι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΠΑΤΖΟΣ
Αρνάκι με μπάτζο στη λαδόκολλα
Υλικά: 1 αρνίσιο μπούτι χωρίς το κόκκαλο 3 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλιά της σούπας θρούμπι (ή ρίγανη) 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο 450 γραμμάρια τυρί μπάτζος (είναι σαν φέτα χωρίς την άλμη της, σκληρό και...