ΣΦΕΛΑ
Χρώμα: λευκό
Προέλευση: Μεσσηνία, Ν.Πελοπόννησο
Γάλα: απαστερίωτο πρόβειο, κατσικίσιο
Σύσταση: υγρασία 41,2%, λίπος 27,2%, πρωτεΐνη 21,3%, αλάτι 4,7% και pH 4,74
Επίσης: μικρές τρύπες, χωρίς εξωτερικό περίβλημα
Τύπος
μαλακό άλμης
Χρήση
επιτραπέζιο, με φρούτα, τυρί για τρίψιμο, ψημένο τυρί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΦΕΛΑ
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Υλικά (για 4 άτομα): 8-10 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης 500 γρ. φέτα (διαλέξτε οπωσδήποτε την σκληρότερη και την πιο πικάντικη) 250 γρ. ανθότυρο 250 γρ. Ελληνικά λευκά μαλακά τυριά (σφέλα, μανούρι,...