Έχοντας τη διάθεση να μοιραστώ μαζί σας τα λίγα πραγματάκια που γνωρίζω πάνω στο θέμα "Αλκοολούχα Ποτά", πρώτα από όλα θα ήθελα να αρχίσω από κάποιες βασικές αρχές.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ
  1. Αυτά που προέρχονται από απόσταξη του κρασιού (π.χ. Μπράντυ, Grand Marnier)
  2. Αυτά που προέρχονται από απόσταξη δημητριακών (π.χ. βότκα, ουίσκι)
  3. Αυτά που προέρχονται από απόσταξη φρούτων και ζαχαροκάλαμου (π.χ. ρούμι)
  4. Αυτά που προέρχονται από χυμούς διάφορων φρούτων (Διάφορα λικέρ συνήθως)
  5. Αυτά που γίνονται από μία ουδέτερη βάση οινοπνεύματος και αρωματίζονται κατόπιν (π.χ. oύζο, τζιν)


Η ανάμειξη (κοκτέιλ) διαφορετικών κατηγοριών απαιτεί γνώση και εμπειρία που σίγουρα δεν την αποκτούμε πειραματιζόμενοι στους επισκέπτες μας. :)

ΠΟΤΑ, ΚΟΚΤΕΗΛ

BRANDY ALEXANDER

Υλικά: 1 μέρος Brandy Metaxa 1 μέρος Bols Creme de Cacao 1 μέρος κρέμα Ρίχνετε σε ένα σέηκερ όλα τα παραπάνω υλικά και το κουνάτε καλά και ......

ΠΟΤΑ, ΚΟΚΤΕΗΛ

Κοκτέιλ Ντράι Μαρτίνι

Υλικά: 3/4 Τζιν Ντράι 1/6 Βερμούτ Ντράι Εκτέλεση: Ανακατεύετε καλά τα 2 ποτά και τα ρίχνετε σε ένα ποτήρι για κοκτέιλ. Γαρνίρετε με μια φλούδα λεμόνι και μια πράσινη...

ΠΟΤΑ, ΚΟΚΤΕΗΛ

Η εύθυμη χήρα

...κοινώς γνωστό και με κάποιο άλλο όνομα, που θα σας αφήσω να μαντέψετε μόνοι σας, διαβάστε και θα δείτε... Γεμίζετε το ποτηράκι (κυλινδρικού σχήματος απαραίτητα, αλλιώς θα γίνει εργατικό ατύχημα)...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ