ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΕΙΝΑΙ GOURMET
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

 

Υλικά:
  • 500γρ. βούτυρο ή 2 πακέτα βιτάμ
  • 4 αβγά
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ή 3,5 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη και λεία ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο 12 ώρες.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2/3 εκατοστού και τη κόβουμε με φορμάκια (κουπ πατ) χριστουγεννιάτικων σχεδίων (δεντράκια, αστεράκια, καρδούλες κτλ)
  • Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 175ο C στη μεσαία σχάρα για 12-15 περίπου λεπτά.
  • Μπορείτε να τα γλασάρετε με γλάσο βανίλιας, ή σοκολάτας και να τα διακοσμήσετε με πολύχρωμη ζάχαρη ή/και τρούφα
Καλά Χριστούγεννα.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΕΙΝΑΙ GOURMET

Σάντουιτς για μικρούς καλοφαγάδες!

Αλλά υγιεινά και πρωτότυπα σάντουιτς, που ξεφεύγουν απ' το τετριμμένο πια "ζαμπόν-τυρί". Πολλά υλικά μπορούν να πρωταγωνιστήσουν: λαχανικά, κοτόπουλο, τόνος, ελιές, ακόμη και φρούτα! Σάντουιτς με...

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΕΙΝΑΙ GOURMET

Οι πρώτες τροφές

Θα ήθελα να ενθαρύνω τις μαμάδες να πειραματίζονται - όχι με την υγεία του παιδιού - αλλά με τις γεύσεις , που ξέρεις , στο μωρό σου μπορεί να αρέσει το φαγητό που εσύ ... ούτε να το σκεφτείς (όπως...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ