ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΕΙΝΑΙ GOURMET
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Υλικά:
- 500γρ. βούτυρο ή 2 πακέτα βιτάμ
- 4 αβγά
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ή 3,5 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- μία πρέζα αλάτι
Δυσκολία
μέτρια
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη και λεία ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο 12 ώρες.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2/3 εκατοστού και τη κόβουμε με φορμάκια (κουπ πατ) χριστουγεννιάτικων σχεδίων (δεντράκια, αστεράκια, καρδούλες κτλ)
- Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 175ο C στη μεσαία σχάρα για 12-15 περίπου λεπτά.
- Μπορείτε να τα γλασάρετε με γλάσο βανίλιας, ή σοκολάτας και να τα διακοσμήσετε με πολύχρωμη ζάχαρη ή/και τρούφα
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΕΙΝΑΙ GOURMET
Σάντουιτς για μικρούς καλοφαγάδες!
Αλλά υγιεινά και πρωτότυπα σάντουιτς, που ξεφεύγουν απ' το τετριμμένο πια "ζαμπόν-τυρί". Πολλά υλικά μπορούν να πρωταγωνιστήσουν: λαχανικά, κοτόπουλο, τόνος, ελιές, ακόμη και φρούτα! Σάντουιτς με...
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΕΙΝΑΙ GOURMET
Οι πρώτες τροφές
Θα ήθελα να ενθαρύνω τις μαμάδες να πειραματίζονται - όχι με την υγεία του παιδιού - αλλά με τις γεύσεις , που ξέρεις , στο μωρό σου μπορεί να αρέσει το φαγητό που εσύ ... ούτε να το σκεφτείς (όπως...