ΤΥΡΙΑ

ΓΑΛΟΤΥΡΙ

 

Χρώμα: λευκό

Προέλευση: Ήπειρος, Θεσσαλία

Γεύση: ελαφριά υπόξινη, δροσιστική γεύση και χαμηλά λιπαρά

Γάλα: πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα τους

Σύσταση: υγρασία 70,8%, λίπος 13,8%, πρωτεΐνη 9,8%, αλάτι 2,7%, pH 4,1

Επίσης: έχει αλοιφώδη υφή

Τύπος
φρέσκο, πολτώδες
Χρήση
τρώγεται σκέτο, με μέλι ή εξαιρετικός μεζές με καβουρντισμένο ψωμί, επιτραπέζιο, σε πίτες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΓΑΛΟΤΥΡΙ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές

Υλικά (για 4 άτομα): 8-10 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης 500 γρ. φέτα (διαλέξτε οπωσδήποτε την σκληρότερη και την πιο πικάντικη) 250 γρ. ανθότυρο 250 γρ. Ελληνικά λευκά μαλακά τυριά (σφέλα, μανούρι,...

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙ!

Τριήμερο στο Πήλιο

Για να δούμε λοιπόν πού και τι γευτήκαμε αυτή τη φορά: Aleka's, Τσαγκαράδα Όταν ρωτήσαμε μια γιαγιά που φρόντιζε τα λουλούδια της, πού να φάμε στο χωριό, μας είπε κοφτά «Η Αλέκα μαγειρεύει καλά». Δεν...