Για τη σούπα:
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 2 κύβους ζωμό μοσχάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αυγά
  • χυμό λεμονιού
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια. Μετά τα αλευρώνουμε ένα-ένα.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, τον πελτέ, τους κύβους, αλάτι και πιπέρι να πάρουν βράση και ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να βράσουν.

Όταν βράσουν τα αυγοκόβουμε με τα αυγά και το χυμό λεμονιού.

ΣΟΥΠΕΣ

Κοτόσουπα Αυγολέμονο (Του Πετεινού το Ζουμί)

Υλικά: (Για 4 η 6 άτομα, ανάλογα με την όρεξη σας) 1 κοτόπουλο (κόκκορας, κότα, ο,τι θέλετε) 1 κρεμμύδι 6-8 πατάτες μέτριες 6-8 καρότα μαϊντανό 200 γραμ. κριθαράκι 2 αυγά τον χυμό ενός λεμονιού...

ΣΟΥΠΕΣ

Φακές σούπα

Υλικά ½ κιλό φακές (ψιλές ή χοντρές ανάλογα την προτίμησή σας) 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 ποτήρι νερού ντοματοχυμό 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο αλάτι 4-5 κόκκοι μαύρο χοντρό...

ΣΟΥΠΕΣ

Ρεβίθια και άλλα

Υλικά (για τέσσερα άτομα): 1 κιλό ρεβίθια 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 κούπα ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/4 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά) Σόδα (σκόνη) Εκτέλεση: Κατ'αρχήν τα ρεβίθια πρέπει οπωσδήποτε να...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ