ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΙ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ
ΓΡΑΝΙΤΑ ΑΠΟ ΚΑΦΕ

 

Υλικά:
Για τη γρανίτα:
  • 1 φλιτζ. τσαγιού δυνατό μαύρο καφέ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρύο νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιρόπι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σαντιγί
Δυσκολία
μέτρια
Είδος
Για το σιρόπι (για πολλές χρήσεις):
  • 1 lt νερό
  • 800 γραμ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής: Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε 1 lt νερό και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα πάρει βράση, σβήνετε τη φωτιά, απομακρύνετε το κατσαρολάκι και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Θα χρησιμοποιήσετε μόνο 1 φλιτζάνι από το σιρόπι, το υπόλοιπο θα το κρατήσετε για την επόμενη γρανίτα.
  • Φτιάχνετε τον καφέ.
  • Ανακατεύετε σε ένα μπωλ τον καφέ, το χυμό λεμονιού και το σιρόπι. Προσθέτετε και το κρύο νερό.
  • Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη και το αφήνετε γύρω στη 1 ώρα. Με ένα πηρούνι ανακατεύετε ξανά το μείγμα και το βάζετε πίσω στην κατάψυξη. Ανά μισάωρο Θα κάνετε το ίδιο πράγμα, δηλαδή θα βγάζετε το μείγμα έξω από την κατάψυξη και θα το ανακατεύετε. Θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό 4-5 φορές.
Σερβίρετε τη γρανίτα σε ψηλά ποτήρια (όπως βάζουν το freddo) και γαρνίρετε από πάνω με σαντιγί.

ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΙ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Ο τέλειος espresso

Το καϊμάκι Το όλο θέμα στον εσπρέσσο είναι να καταφέρετε να φτιάξετε το καϊμάκι του. Είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ. Δεν είναι σαν τον ελληνικό που και να μην σας πετύχει το καϊμάκι θα τον πιείτε. Ο...

ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΙ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Καλοκαιρινές απολαύσεις Coffeeway

Τα νέα προϊόντα τους για το καλοκαίρι είναι: στιγμιαίος αρωματικός καφές που παράγεται από τις καλύτερες κολομβιανές ποικιλίες: με άρωμα Βανίλια, Irish Cream ή Φουντούκι χαρμάνι στιγμιαίου καφέ...

ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΙ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Σαλέπι

Πώς φτιάχνουμε 1 ποτήρι τσαγιού σαλέπι Διαλύουμε 1 κουταλιά του γλυκού σαλέπι σε λίγο χλιαρό νερό. Βάζουμε γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το σαλέπι μέσα στο γάλα, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ