Μοιάζει λίγο με φέτα λιωμένη. Είναι λευκό, παχύρευστο, αρκετά αλμυρό, πολύ νόστιμο και κυκλοφορεί στο Καρπενήσι και τα πέριξ αυτού χωριά. Καθώς μου άρεσε, το προμηθεύτηκα από εκεί. Εδώ ακόμα δεν το έχω εντοπίσει. Πρέπει επίσης να παρατηρήσω ότι ακόμα και εκεί, στον τόπο παραγωγής, υπάρχε διαφορά ποιότητας ανάμεσα στο κατίκι που τρώγαμε στο Καρπενήσι και στο κατίκι που βρήκαμε στις ταβέρνες των γύρω χωριών.

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

MORFAT Creamy

Το MORFAT Creamy είναι φυτικό προϊόν που αντικαθιστά τη σαντιγί, είναι φτιαγμένη από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά και δεν έχει συντηρητικά. Είναι συσκευασμένη σε μεταλλικό δοχείο, με ειδικό καπάκι...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Πόσο καιρό διατηρείται ένα τυρί

Τα μαλακά τυριά πρέπει να τρώγονται σχεδόν αμέσως μετά την αγορά τους. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί, τόσο περισσότερο διατηρείται φρέσκο. Αλλά να θυμάστε πως το τυρί...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Φορμαέλλα Παρνασσού

Η φορμαέλλα είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγματα αυτών, στην περιοχή της Αράχωβας Παρνασσού. Είναι σκληρό τυρί, με πικάντικη γεύση και πλούσιο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ