Τυροπιτάκια κουρού

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Είδος
129 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Τυροπιτάκια κουρού http://greekcook.gr/images/recipes/20030409085702_4b12d6325e2fe.jpg 3 319 5

Υλικά:
  • 1 πακέτο Βιτάμ (250 γραμ.)
  • 1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αλεύρι κόκκινο (500 γραμ.)
  • ¼ τυρί φέτα
  • ¼ κασέρι
  • 2 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρόκο αbγού χτυπημένο με μια κουταλιά νερό, για το γλασάρισμα (άλειμμα)
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ αδειάζετε το αλεύρι, κάνετε μια λακούβα στη μέση και ψιλοκόβετε το βούτυρο και ρίχνετε και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
  • Με το χέρι ανακατεύετε καλά και ζυμώνετε το ζυμάρι μέχρι να γίνει ομοιογενές.
  • Τρίβετε τα τυριά στον τρίφτη του κρεμμυδιού, τα βάζετε σε ένα μπολ, ρίχνεις τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Ανοίγετε με τον πλάστη το ζυμάρι, όχι πολύ λεπτό, με τη βοήθεια λίγου αλευριού.
  • Με ένα φλυτζάνι κόβετε σε κύκλους το παχύ φύλλο και σε κάθε κύκλο βάζεις με ένα κουταλάκι του γλυκού τη γέμιση των τυριών.
  • Κάνετε μισοφέγγαρο με κάθε κύκλο και πατάτε την πλευρά του ημικύκλιου με ένα μικρό πιρούνι, να κολλήσει καλά και μην φύγει η γέμιση κατά το ψήσιμο.
  • Με ένα πινέλο αλείβετε κάθε τυροπιτάκι με τον χτυπημένο κρόκο.
  • Βάζετε τα κουρού στη λαμαρίνα του φούρνου αφού την στρώσετε με λαδόκολλα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά, στους 180 βαθμούς.




Developed by Sidebar | Photos | About