από Ermioni

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΦΟΥΣΤΑ

 

Υλικά:
  • 6 σφολιατινες (ή μια μεγάλη κομμένη σε μερίδες)
  • 6 λουκάνικα μετρίου μεγέθους (ή και χωριάτικα κομμένα σε μερίδες)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό
  • λίγο γάλα
  • μουστάρδα
Εκτέλεση:

Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Παίρνουμε τις σφολιάτες μας, τοποθετούμε τα λουκάνικα στην μέση και αλείφουμε μέσα και έξω με το αυγό.

Τα τυλίγουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Χαβιάρι

Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Φουά γκρα

Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ