Μακαρόνια με σκόρδο λάδι και πιπερίτσα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
2 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Μακαρόνια με σκόρδο λάδι και πιπερίτσα http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 4.5 21 5

Υλικά για 3 μερίδες:
  • 1 πακέτο 500 γραμ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι κατά προτίμηση χοντρό
  • 2 δόντια σκόρδο
  • 5-6 κόκκινες μικρές πιπερίτσες ξερές (Θα τις βρείτε στα super markets στα ράφια με τα μπαχαρικά σε βαζάκια όπως αυτά με το πιπέρι π.χ. Ήλιος)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 5-6 φουντίτσες μαϊντανό
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά ακριβώς όσα λεπτά αναγράφονται στο πακέτο τους.
  • Κόβουμε τα σκόρδα στη μέση, τους αφαιρούμε την εσωτερική φύτρα και τα χτυπάμε στο γουδί μαζί με το αλάτι.
  • Ψιλοκόβουμε στο μπλεντεράκι τις πιπερίτσες ή τις ψιλοτρίβουμε με το χέρι.
  • Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό.
  • Κρατάμε τα μακαρόνια στο σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό και στην κατσαρόλα τους τσιγαρίζουμε στο λάδι το σκόρδο με τις πιπερίτσες για 1 λεπτό ίσα ίσα να αρχίζει να ροδίζει το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά καλά και σερβίρουμε.
Ψωμιά και λοιπά συνοδευτικά; last year. Αυτό το καλοκαίρι η GreenPeace να πάει να σώσει τη Νατάσχα.

Σημείωση 1: Ε, εσύ πονηρούλη χοντρούλη, μη διανοηθείς να φας τη μακαρονάδα το βράδυ. Τάπαμε και τα συμφωνήσαμε, το πρωί γαλακτοκομικά και φυτικές ίνες, το μεσημέρι υδατάνθρακες, το βράδυ φρουτάκι και όλη μέρα νερό, πολύ νερό, να καούν τα λιπάκια για να γίνει το μπούτι από παγωτό χωνάκι ... ξυλάκι.

Σημείωση 2: Τώρα εδώ που τα λέμε, να'χαμε και μια κρύα μπυρίτσα να σβήνει την αψάδα της πιπερίτσας και λίγη μουτραδέλα που πολύ ωραία του κάθεται του ζυμαρικού και ολίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ... Άτιμη λαιμαργία !



Developed by Sidebar | Photos | About