Μεξικάνικο κοτόπουλο με πιλάφι

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Μεξικάνικο κοτόπουλο με πιλάφι http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 4.3 7 5

Υλικά:
  • 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κύβους
  • 1/3 ποτηριού σάλτσα σόγιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεράκι καυτερό (χαλαπένιος)
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3-4 κομμάτια σέλινο ξιδάτα
  • λίγο φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πακέτο τοματόσουπα διαλυμένη σε 3 ποτήρια νερό
  • 1 ½ ποτήρι ρύζι για πιλάφι
  • λίγη σάλτσα ταμπάσκο
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί με τη σόγια και το σκόρδο ψιλοκομμένο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Κόβουμε τα λαχανικά (πιπεριές, καρότα, κρεμμύδι, σέλινο) σε τετράγωνα κομμάτια και ψιλοκόβουμε το καυτερό πιπεράκι.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τα υγρά του (τα οποία κρατούμε) και το τσιγαρίζουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά κι όταν ροδίζουν ελαφριά, προσθέτουμε το υγρό στο οποίο είχε μαριναριστεί το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τη διαλυμένη σούπα και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και το φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι.
  • Αφήνουμε να ψηθεί σε σχετικά χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Όταν θα το σβήσουμε, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ταμπάσκο και σκεπάζουμε με πετσέτα. Το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Θα το σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.



Developed by Sidebar | Photos | About