ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
MΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

 

Υλικά:
  • 2 κιλά μοσχαράκι (κομμένο κομματάκια)
  • 1/4 φρέσκο βούτυρο
  • 4-5 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • 1 κιλό μανιτάρια κονσέρβας
  • λαδάκι κατά βούληση
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
  • Τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά το αλατοπιπερωμένο μοσχαράκι στο φρέσκο βούτυρο μέχρι να ροδίσει από παντού, έχοντας προσθέσει 4-5 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο.
  • Σβήνουμε με ένα κρασοπότηρο κονιάκ. Προσθέτουμε μανιτάρια, νερό, μέχρι να σκεπαστεί το κρέας (εγώ βάζω μόνο άσπρο κρασί και καθόλου νερό), ένα κιλό μανιτάρια κονσέρβας (όχι φρέσκα γιατί μαυρίζουν και δίνουν πολύ υποπτη όψη στο φαγητό), και λαδάκι κατά βούληση.
  • Το σιγοβράζουμε για δύο ωρίτσες και πριν σωθεί εντελώς το ζουμάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να πάρει κανα-δυό βράσεις ακόμη.
  • Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 5 λεπτά να δέσει η κρέμα.
ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ