Μυστικη Συνταγη : Τρίγωνα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μεγάλη
Είδος
5 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Μυστικη Συνταγη : Τρίγωνα http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 4.3 34 5


Και αυτη η συνταγη ειναι αιωνες στην οικογενεια. Αν δεν σας αρεσει, κατι κανατε λαθος. Εχω γοητευσει τη μιση Ιβηρικη με αυτη τη συνταγη.

Υλικά (για την κρέμα):
  •     6 ποτηρια γαλα.
  •     12 κουταλιες σουπας καστερ/κορν φλάουρ
  •     18 κουταλιες σουπας ζαχαρη
  •     2 κουταλιες σουπας βούτυρο.
  •     λιγο ακομα βούτυρο, καβατζα για το πασαλειμα των φυλλων.
  •     4-5 αυγα 
Υλικά (για το σιρόπι):
  •     3 ποτηρια ζαχαρη
  •     2 1/2 ποτηρια νερο
  •     Χυμο μισου λεμονιου.
Υλικά (για το στόλισμα/κατασκευή):
  •    1/2 κιλο φυλλα μπακλαβα
  •    Σαντιγυ
  •    Αμυγδαλα ψυχα ή τριμμενα
Εκτέλεση (κρέμα):
  • Ζεσταινουμε 5 ποτηρια γαλα στην κατσαρολα. Το γαλα δεν πρεπει να βρασει και αφρισει.
  • Στο αλλο το ποτηρι διαλυουμε καλα την καστερ.
  • Σπαμε τα αυγα και τα ανακατευουμε καλα. (ασπραδι ΚΑΙ κροκο).
  • Μολις ζεσταθει το γαλα το βγαζουμε απο τη φωτια. Βαζουμε το κρυο γαλα με το κορν φλαουρ και τη ζαχαρη και ανακατευουμε πολυ καλα.
  • Βαζουμε την κανελα.
  • Ριχνουμε το βουτηρο και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.
  • Ριχνουμε με προσοχη τα χτυπημενα αυγα σιγα σιγα και ανακατευουμε συνεχεια μην γινουν ομελετα.
  • Το εχουμε σε αισχρα χαμηλη φωτια μεχρι να δεσει.
Εκτέλεση (κύριο μέρος):
  •     Βαζουμε σε κατσαρολα τα υλικα για το σιρόπι και το βραζουμε.
  •     Παιρνουμε καθε φυλλο μπακλαβα, και το κοβουμε κατα μηκος  σε 3-4 κομματια βουτυρωμενα.
  •     Τα τυλιγουμε οπως οταν κανουμε μπουρεκάκια, μονο που τωρα δεν εχει μεσα γεμιση.
  •     Τα βουταμε στο σιροπι και τα βαζουμε σε αλειμμενο ταψι.
  •     Τα εχουμε σε μετριο προς χαμηλο φουρνο.
  •     Πριν ξεραθουν πολυ (μην σπανε) τα βγαζουμε και σπαμε τη μικροτερη πλευρα ετσι ωστε να βαλουμε μετα την κρεμα.
  •     Τα ξαναβαζουμε στο φουρνο, αυτα θα φουσωκουν/παρουν σχημα.
  •     Μολις ροδισουν τα βγαζουμε και απειρη προσοχη και θρησκευτικη ευλαβεια, γεμιζουμε απο τη σχισμη με ενα κουταλακι κρεμα.
  •     Αν θελετε ξαναπεραστε τα ενα χερι σιροπι.
  •     Βαζετε σαντιγη στη σχισμη και βαζετε το ξυροκαρπιο απο πανω να κολησει στο σιροπι.
Σας εφταξα ετσι; Τα κακα μαντατα ειναι οτι τις πρωτες φορες το σχημα θα αποτυχει. Απο χερι. Μην το βαλετε κατω το αποτελεσμα θα σας ανταμειψει τελικα. Πιστεψτε με, και με ασχημο σχημα παλι θα τα τσακισετε.


Φωτογραφικό υλικό: (από την Dr. Kotsanologos, που κατενθουσιάστηκε από το γλυκό, όπως και οι καλεσμένοι της και μπήκε στον κόπο και κατέγραψε φωτογραφικά τη διαδικασία. Την καρακαταευχαριστούμε θερμότατα!)
Βουτηρώνουμε το μισό φύλλο (κομμένο κατά μήκος) και διπλώνουμε στα δύο (στο βάθος βλέπετε τα τρίγωνα που προέκυψαν από την διαδικασία). Δίπλωμα (νο1) Δίπλωμα (νο2)
Δίπλωμα (νο3) Δίπλωμα (νο4) Τελικό αποτέλεσμα διπλώματος
Τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε στο φούρνο Τα ξαναβουτάμε στο σιρόπι (για όσους δεν κατάλαβαν ότι είναι γλυκό) και βάζουμε την κρέμα από το άνοιγμα που κάναμε όταν ενώ ψηνόταν. Στην φωτο στραγγίζουν από το έξτρα σιρόπι


Καλη ορεξη.




Developed by Sidebar | Photos | About