Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος

Παραγωγική Διαδικασία:
Εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλισης. Στη συνέχεια ακολουθεί στατική απολάσπωση και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες οι οποίες εκφράζουν την αρωματική τυπικότητα της ποικιλίας. Η ωρίμανση του κρασιού γίνεται σε δρύινα βαρέλια με ανάδευση των οινολασπών προσδίδοντας στο κρασί όγκο, λιπαρότητα και πολυπλοκότητα.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Απαλό κίτρινο χρώμα.Λεπτά αρώματα ανθών και εσπεριδοειδών στη μύτη,πλούσιο και ισορροπημένο στο στόμα,μακρά επίγευση.Συνδυασμοί:

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γραμ. ζάχαρη 100 ml μπράντι ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα. Προσθέτετε λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού,...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (No2)

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ