ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΟΛΚΑΝΟΝ

 

Υλικά:
  • 4 μέτριες πατάτες κομμένες στα 4
  • 300γρ. λάχανο κομμένο σε ζυλιέν (λωρίδες)
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
  • πιπέρι
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
  • Βράζεις τις πατάτες σε νερό με αλάτι και τις λειώνεις με ένα πιρούνι
  • Βράζεις το λάχανο για 10 λεπτά και το στραγγίζεις στο σουρωτήρι
  • Καις το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και σωτάρεις σε αυτό το λάχανο μαζί με τα κρεμμυδάκια περίπου για ένα λεπτό.
  • Ανακατεύεις το μίγμα αυτό στις πατάτες και το δένεις με το γάλα, προσθέτωντάς το λίγο-λίγο και ανακατεύοντας.
  • Πασπαλίζεις ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρεις.
Συνοδεύεις ψητό κρέας φούρνου, αρνάκι, κοτόπουλο ή χοιρινό.

Σημειώσεις:
- Ανάλογα με την επιθυμητή ρευστότητα μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις γάλα.
- Στο τέλος μπορείς να ψιλοκόψεις λίγο βούτυρο από πάνω.
- Ελάχιστη προσθήκη μουστάρδας που δοκίμασα είχε καλό γευστικό αποτέλεσμα.

Σημείωση ChiefChef: Και αυτή και όλες οι συνταγές του Κώστα Σαμαρτζή ( chefbookchefbook), που μας στέλνει (ευχαριστούμε, by the way), προέρχονται από το βιβλίο Λεξικό μαγειρικής - Εκδόσεις: Βιβλιοθήκη του Σεφ που έχουμε παρουσιάσει στο site πριν λίγο καιρό, και που αποτελεί έναν εκ των δύο συγγραφέων του. Αν μάλιστα κοιτάξετε δεξιά, θα βρείτε και κουτάκι για να το παραγγείλετε ταχυδρομικά.

ΣΑΛΑΤΕΣ

Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό

Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...

ΣΑΛΑΤΕΣ

Ντάκος

Παίρνετε 1 μεγάλο παξιμάδι κριθαροκουλούρας και το βάζετε σε ένα πιάτο. Κόβετε μια ντομάτα σε κύβους και την απλώνετε πάνω στο παξιμάδι. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη. Πασπαλίζετε από πάνω...

ΣΑΛΑΤΕΣ

Σαλάτα Waldorf

Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ