από maraia

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

 

Υλικά:
  • 500 γρ. μικρες πατάτες με τη φλούδα
  • αλάτι χονδρο
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι και 1 μανταρίνι
  • 2 κ.σ. μουσταρδα
  • 2 κ.σ. ζαχαρη μαύρη ή λευκή
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βουτυρο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις τρίβουμε με το σύρμα της κουζίνας για να φύγουν τυχόν χώματα και τις βράζουμε σε άφθονο νερό με χονδρό αλάτι για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τις ανακατέυουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Τις βάζουμε σε 1 ταψί και τις ψήνουμε για 20 λεπτά στου 220 βαθμούς.

TIP: Aν θελετε αντί για χυμό πορτοκαλιού και μανταρινιού μπορειτε να βάλετε χυμό λεμονιού και δενδρολίβανο.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μουσακάς

ΜΟΥΣΑΚΑΣ Υλικά: (για 6 άτομα) 4 χοντρές μελιτζάνες 6-7 πατάτες 1/2 κιλό κιμά καβουρδισμένο φρυγανιά τριμμένη 1 κούπα φέτα 1 κούπα κεφαλοτύρι λίγη ντομάτα πελτέ μπεσαμέλ Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις...

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί

Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μουσακάς

Υλικά (6 άτομα): 1-1.5 κιλό μεγάλες μελιτζάνες χοντρό αλάτι 1/4 φλυτζ. (60ml) ελαιόλαδο 2 κουταλιές ελαιόλαδο (έξτρα) 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 1 κιλό αρνίσιο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ