από ZH284

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ

 

Υλικά:
  • 1/2 κιλό φρέσκα συκωτάκια πουλιών
  • 1 & 1/2 κούπα ρύζι για πιλάφι
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε φετάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 κ.σ. ούζο
  • 2-3 κούπες νερό
Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε με το λάδι σε μέτρια φωτιά τα συκωτάκια για πολύ λίγο, μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Στο τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε ακόμα ελάχιστα. Σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε 2 κούπες νερό και αφήνουμε να βράσει.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι και τα μπαχαρικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί κι άλλο νερό μέχρι να βράσει το ρύζι. Αφού πιει όλο το νερό, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα σε μικρά κυβάκια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για ένα λεπτό. Εάν θέλουμε σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε λίγη ακόμα ρίγανη για να αποκτήσει πιο έντονο άρωμα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ