Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος

Παραγωγική Διαδικασία:
Από τον συνδυασμό του στιβαρού Ασύρτικου και του ευωδιαστού Αϊδανιού, με αυστηρή επιλογή καλά ωριμασμένων σταφυλίων και ακολουθώντας την αρχέγονη παραδοσιακή τεχνική του νησιού, το λιάσιμο από τον καυτό Αιγαιοπελαγίτικο ήλιο, την αργή πορεία της φυσικής ζύμωσης και την μακρόχρονη πορεία ωρίμανσης σε δρύινα βαρέλια, παράγεται αυτός ο μοναδικής αρωματικής και γευστικής ιδιαιτερότητας γλυκός, επιδόρπιος οίνος.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Το πορτοκαλοκίτρινο χρώμα με καστανές ανταύγειες μας προετοιμάζει για ένα ξεχωριστό κρασί. Ένα κρασί με άρωμα πρωτόγνωρο, συνδυασμός μπαχαρικών, μελιού, σταφίδας και αρωμάτων παλαίωσης. Πλούσιος και βελούδινος χαρακτήρας με την έντονη γλυκιά γεύση να παιχνιδίζει ευχάριστα με την οξύτητα της ποικιλίας.
Συνδυασμοί:
Πολύτιμο και αυθεντικό, σερβίρεται στους 6-9οC μόνο του ή με την συνοδεία φρούτων, ιδιαίτερων τυριών, γλυκισμάτων,ή ξηρών καρπών.

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γραμ. ζάχαρη 100 ml μπράντι ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα. Προσθέτετε λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού,...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (No2)

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ