ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙ!
ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΜΗ

 

Η ταβέρνα "Ο Γιώργος" στο τέλος της Καλής Στράτας, ψηλά στη Χώρα. Πέρα από την τοπική σπεσιαλιτέ της Σύμης που υπάρχει παντού, το Συμιακό γαριδάκι, ο Γιώργος έχει να επιδείξει ένα εκπληκτικό ρεπερτόριο μαγειρευτών φαγητών φούρνου όπως:
  • Μοσχαράκι με φέτα και κονιάκ Μεταξά
  • Φιλέτο γαλοπούλας με βερίκοκα, δαμάσκηνα και κρέμα γάλακτος
  • Αρνάκι ριγανάτο
  • Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με φέτα και σκόρδο και διάφορα άλλα που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή.
Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος
Βέβαια, δεν είναι, θα μου πείτε, και ο μοναδικός στο είδος του. Εκείνο που είναι μοναδικό στον Γιώργο είναι ο κατάλογος του. Όποιοι πρόκειται να παραγγείλουν περνούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ξενάγηση από την κουζίνα όπου ιδίοις όμασι θα δούν τα φαγητά, έτοιμα και περιποιημένα, προσεκτικά σκεπασμένα με πανιά και αλουμινόχαρτο. Κατόπιν, μπορεί κανείς να παραγείλλει.
Οταν ο Γιώργος έχει και τα κέφια του πιάνει το ακορντεόν και, εάν η παρέα είναι καλλίφωνος, η βραδιά επενδύεται μουσικά.
Ο χώρος είναι μία αυλή κάτω από κληματαριά και υπάρχει και ένας μικρός εξώστης με μικρή θέα. Εάν δεν πάτε για φαγητό νωρίς κατά τα δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα θα πρέπει να κλείσετε τραπέζι.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι το καλύτερο εστιατόριο όσον αφορά στη σχέση ποιότητας πρός τιμή.

Τέλος, δηλώνω υπεύθυνα και με γνώση των συνεπειών του νόμου ότι δεν σχετίζομαι ούτε με το Γιώργο, ούτε με άλλο μέλος της οικογένειάς του, ούτε με τον άμεσο ή έμμεσο φιλικό του περίγυρο, δεν έχω διατελέσει, ούτε σκοπεύω να διατελέσω προμηθευτής του, τώρα ή στο μέλλον, ούτε γνωρίζω άν έχει ωραία κόρη έτσι ώστε στο άμεσο ή απώτερο μέλλον να βάλω χέρι στην προίκα της.

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙ!

Στου Ψυρρή On-line

Ξερει κανεις που ειναι του Ψυρρή (ο Ψυρρής; η πλατεια του Ψυρρη; ουτε να το πω δεν ξερω). Του Ψυρρη; Διαβαστε ... Ειδα με φρικη πως υπαρχει site που εξηγει στον ψαγμενο Αθηναιο που ξερει να τρωει και...

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙ!

Barcelona

Μετά από πρόσφατη επίσκεψη στην Βαρκελώνη, έχω να προτείνω δύο εστιατόρια τα οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα. Και τα δύο είναι μη-τουριστικά, οι πελάτες είναι κυρίως ντόπιοι, οι τιμές τείνουν προς το άνω...

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙ!

Φαγάδικα των διακοπών: Πήλιο και Μετέωρα

Στο Πήλιο, και συγκεκριμένα στις Πινακάτες που έμεινα, συνιστώ ανεπιφύλακτα την ταβέρνα-τσιπουράδικο Οινοσύφιλος (μη με ρωτάτε τι σημαίνει, κι εγώ ο ίδιος απορώ). Ο ιδιοκτήτης τοπικής καταγωγής είχε...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ