Δυσκολία
Κατηγορίες
Κλειδιά
Κύθνος:
Πρώτη ανακάλυψη ήταν "Το καντούνι" στο Μέριχα της Κύθνου με ντόπια νοστιμότατα κρέατα. Ξεχνάς κατευθείαν τις υπόλοιπες ψαροταβέρνες όταν από μπροστά σου περνάει το μαστόρικο και μοσχομυριστό κοκορέτσι, το ζουμερότατο κοντοσούβλι και οι τραγανές φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες!
Σέριφος:
Δεύτερη ήταν η ταβέρνα "Το Γάνεμα" στην ομώνυμη παραλία της Σερίφου. Απλή και "μαμαδίστικη " κουζίνα με power κεφτεδάκια και κοκκινιστά αλλά και φρέσκα ψάρια, καλαμαράκια, χταπόδια, βλήτα....και όλα αυτά κάτω από τα αλμυρίκια, πάνω σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας (και ας το ξέρουν λίγοι, μέχρι τώρα).
Φολέγανδρος:
Ενθουσιασμένοι μείναμε και με την Φολέγανδρο. Τρομερό το μπαρ "ΑΣΤΑΡΤΗ" όπου στο κάθε ρακόμελο που παραγγέλνεις σου φέρνουν και μπουκίτσες από τραγανό παστέλι!
Τζιά:
Απογοητευτήκαμε λίγο από το Βουρκάρι στην Τζιά βλέποντας το να γίνεται "πασαρέλα" των σκαφάτων jet-setters και τις παραλιακές ταβέρνες να σερβίρουν αστακομακαρονάδες - με κρέμα γάλακτος!!!- σε πολύ τσουχτερές τιμές...
Ευτυχώς που την χωριάτικη την σερβίρουν ακόμα με φέτα και όχι με μοτσαρέλα. Ευχόμαστε περαστικά στα μαγαζιά που παθαίνουν τέτοιου είδουν μετάλλαξη και σύντομα να καταλάβουν πώς τα απλά ελληνικά υλικά είναι αυτά που έχουν κάνει την κουζίνα μας την καλύτερη του κόσμου. Αnyway, περί γούστου....κολοκυθόπιτα!
Καλές διακοπές σε όλους!!!
Πρώτη ανακάλυψη ήταν "Το καντούνι" στο Μέριχα της Κύθνου με ντόπια νοστιμότατα κρέατα. Ξεχνάς κατευθείαν τις υπόλοιπες ψαροταβέρνες όταν από μπροστά σου περνάει το μαστόρικο και μοσχομυριστό κοκορέτσι, το ζουμερότατο κοντοσούβλι και οι τραγανές φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες!
Σέριφος:
Δεύτερη ήταν η ταβέρνα "Το Γάνεμα" στην ομώνυμη παραλία της Σερίφου. Απλή και "μαμαδίστικη " κουζίνα με power κεφτεδάκια και κοκκινιστά αλλά και φρέσκα ψάρια, καλαμαράκια, χταπόδια, βλήτα....και όλα αυτά κάτω από τα αλμυρίκια, πάνω σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας (και ας το ξέρουν λίγοι, μέχρι τώρα).
Φολέγανδρος:
Ενθουσιασμένοι μείναμε και με την Φολέγανδρο. Τρομερό το μπαρ "ΑΣΤΑΡΤΗ" όπου στο κάθε ρακόμελο που παραγγέλνεις σου φέρνουν και μπουκίτσες από τραγανό παστέλι!
Τζιά:
Απογοητευτήκαμε λίγο από το Βουρκάρι στην Τζιά βλέποντας το να γίνεται "πασαρέλα" των σκαφάτων jet-setters και τις παραλιακές ταβέρνες να σερβίρουν αστακομακαρονάδες - με κρέμα γάλακτος!!!- σε πολύ τσουχτερές τιμές...
Ευτυχώς που την χωριάτικη την σερβίρουν ακόμα με φέτα και όχι με μοτσαρέλα. Ευχόμαστε περαστικά στα μαγαζιά που παθαίνουν τέτοιου είδουν μετάλλαξη και σύντομα να καταλάβουν πώς τα απλά ελληνικά υλικά είναι αυτά που έχουν κάνει την κουζίνα μας την καλύτερη του κόσμου. Αnyway, περί γούστου....κολοκυθόπιτα!
Καλές διακοπές σε όλους!!!
Barcelona
Μετά από πρόσφατη επίσκεψη στην Βαρκελώνη, έχω να προτείνω δύο εστιατόρια τα οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα. Και τα δύο είναι μη-τουριστικά, οι πελάτες είναι κυρίως ντόπιοι, οι τιμές τείνουν προς το άνω...
Φαγάδικα των διακοπών: Πήλιο και Μετέωρα
Στο Πήλιο, και συγκεκριμένα στις Πινακάτες που έμεινα, συνιστώ ανεπιφύλακτα την ταβέρνα-τσιπουράδικο Οινοσύφιλος (μη με ρωτάτε τι σημαίνει, κι εγώ ο ίδιος απορώ). Ο ιδιοκτήτης τοπικής καταγωγής είχε...
Φαγητό στο Βόλο
Η πρώτη είναι ο "Γιαννάκος", απο το όνομα του ιδιοκτήτη που αφού "σπούδαζε" επι χρόνια στην Ιταλία αποφάσισε τελικά να γίνει ταβερνιάρης! Φτιάχνει εκπληκτικές μακαρονάδες ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, με πρώτη και...