Η πρώτη είναι ο "Γιαννάκος", απο το όνομα του ιδιοκτήτη που αφού "σπούδαζε" επι χρόνια στην Ιταλία αποφάσισε τελικά να γίνει ταβερνιάρης!
Φτιάχνει εκπληκτικές μακαρονάδες ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, με πρώτη και καλύτερη αυτή με σολωμό και χαβιάρι στο τηγάνι.
Επίσης υπέροχο συκώτι μαριναρισμένο επι δυο μέρες σε κρασί και ψημένο στη σαλτσούλα του πολύ μαστόρικα.
Τα κεφτεδάκια της μαμάς του μοσχοβολούν δυόσμο και ανάλογα με τη μέρα, τα κέφια του και τις διαθέσιμες πρώτες ύλες μπορεί να σας έχει και άλλες σπιτικές μαγειρευτές εκπλήξεις. Χώρος παλιού καφενείου, μικρή αυλίτσα μπροστά, το μαγαζί δύσκολα γίνεται αντιληπτό έτσι χωμένο στο πίσω μέρος που είναι στην αρχή της οδού Αναπαύσεως αμέσως μετά την Παγασών στα δεξιά.

Το άλλο κουτούκι είναι ο Τσαρδακάς, ψηλά στην οδό Κύπρου κοντά στα γυμνάσια. Σερβίρει μια ατέλειωτη ποικιλία απο μαγειρευτά που ούτε η μαμά σας δεν κάνει πιά.
Ξεχωρίσαμε το φοβερό ρυζότο με θαλασσινά σερβιρισμένο σε κοχύλι, τις υπέροχες τηγανιτές πατάτες σε φέτες σε πήλινο ξαναψημένες με σκόρδο και τυριά, το καταπληκτικό χταπόδι σε ξυδάτη σάλτσα με σκόρδο και πιπερίτσες και τους αχτύπητους λαχανοντολμάδες σε πραγματική σπιτική κρέμα αυγολέμονο.

Οι τιμές και στα δύο μαγαζιά απίστευτες γι αυτό που τρώς και βέβαια καμιά σχέση με αντίστοιχες δήθεν περιπτώσεις της Αθήνας.

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙ!

Στου Ψυρρή On-line

Ξερει κανεις που ειναι του Ψυρρή (ο Ψυρρής; η πλατεια του Ψυρρη; ουτε να το πω δεν ξερω). Του Ψυρρη; Διαβαστε ... Ειδα με φρικη πως υπαρχει site που εξηγει στον ψαγμενο Αθηναιο που ξερει να τρωει και...

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙ!

Barcelona

Μετά από πρόσφατη επίσκεψη στην Βαρκελώνη, έχω να προτείνω δύο εστιατόρια τα οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα. Και τα δύο είναι μη-τουριστικά, οι πελάτες είναι κυρίως ντόπιοι, οι τιμές τείνουν προς το άνω...

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙ!

Φαγάδικα των διακοπών: Πήλιο και Μετέωρα

Στο Πήλιο, και συγκεκριμένα στις Πινακάτες που έμεινα, συνιστώ ανεπιφύλακτα την ταβέρνα-τσιπουράδικο Οινοσύφιλος (μη με ρωτάτε τι σημαίνει, κι εγώ ο ίδιος απορώ). Ο ιδιοκτήτης τοπικής καταγωγής είχε...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ