ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
ΓΑΒΑΘΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΓΟ

 

Γαβάθα φρούτων από πάγο


Υλικά
 • Γαβάθα μεγάλη, (κατά προτίμηση) πλαστική
 • Γαβάθα μικρότερη, (υποχρεωτικά) πλαστική
 • Νερό (απαραίτητο)
 • Λουλούδια (προαιρετικά)

Κατασκευή

 • Μέσα στην μεγάλη γαβάθα ρίχνουμε νερό.
 • Αν θέλουμε βάζουμε μέσα και μερικά λουλούδια.
 • Από πάνω πιέζουμε αργά την μικρότερη σε μέγεθος γαβάθα, με σκοπό να υπερχειλίσει το περισσευούμενο, άχρηστο νερό και να χυθεί έξω (όχι μέσα στην μικρότερη).
  Για να επιτύχουμε η βύθιση της μικρότερης γαβάθας να είναι στο επιθυμητό ύψος και να διατηρηθεί εκεί, μπορούμε μέσα στην μικρή γαβάθα να τοποθετήσουμε κάποια βαρίδια (π.χ. κουτάλια, πιρούνια κλπ).
  Ο σκοπός είναι η μια γαβάθα να βρίσκεται μέσα στην άλλη και ενδιάμεσα από τις δύο ένα αρκετά παχύ στρώμα νερού.
 • Τοποθετούμε την κατασκευή στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πλήρως το νερό.
 • Στην περίπτωση που είχαμε βάλει και λουλούδια, μπορούμε τώρα να απομακρύνουμε την μικρή γαβάθα, να συμπληρώσουμε στο παγωμένο κοίλο στρώμα λίγο ακόμα νερό και να την ξαναβυθίσουμε.
  Ξαναβάζουμε την κατασκευή στην κατάψυξη και περιμένουμε να ψυχθεί πλήρως το νερό.
  Με αυτόν τον τρόπο, τα λουλούδια που θα έχουν βγει στην επιφάνεια του πάγου, θα βρεθούν εγκλωβισμένα κάτω από το νέο στρώμα πάγου που δημιουργήθηκε.
 • Απομακρύνουμε την κάτω και την πάνω γαβάθα.
  Ίσως η διαδικασία να μην είναι εύκολη, καθότι υπάρχει περίπτωση να έχουν κολλήσει με τον πάγο.
  Βρέξτε τις γαβάθες ή/και τον πάγο (λίγο), γυρίστε την κατασκευή ανάποδα, χτυπήστε ελαφρά (όπως θα κάνετε και αν θέλατε να βγάλετε παγάκια από μια παγοθήκη).

Είσαστε έτοιμοι.

Αν όλα έχουν πάει καλά, μπροστά σας βλέπετε μια χοντρή, ημιδιαφανή γαβάθα (με λουλούδια στο εσωτερικό της, αν ακολουθήσατε την παραλλαγή) που αποτελείται από ατόφιο πάγο.

Χρησιμοποιήστε την για να σερβίρετε φρούτα. Θα τα κρατάει πολύ δροσερά για αρκετές ώρες.
Μην ανησυχείτε, δεν λιώνει καθόλου εύκολα, δεν θα πλημμυρίσετε με νερά (αν και ένας τέτοιος τρόπος σερβιρίσματος προτείνεται για εξοχικά σπίτια με αυλή, ξύλινα χοντρά τραπέζια παρά για κουζίνα εντός γκαρσονιέρας. Εκεί μπορείτε να φάτε τα φρούτα σας και στο χέρι, με μια χαρτοπετσέτα από κάτω).

Μπορείτε πάντα να ξεπλύνετε την γαβάθα με νερό και να την ξαναβάλετε στην κατάψυξη για επόμενη χρήση. Μάλιστα, θα ανακαλύψετε πως αυτή τη φορά ο πάγος είναι ακόμα πιο συμπαγής και ανθεκτικός στο χρόνο και στη ζέστη.

Μεγιά για το καινούργιο σας μπωλ!

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Σετ λαδόξυδο

Θα ξεκινήσω με κάτι πολύ απλό και γρήγορο: ένα σετ λαδόξυδο. Οταν πιείτε ένα ουζάκι με τους φίλους σας, ζητήστε να πιείτε 2 καραφάκια Ούζο Πλωμάρι (το μικρό μπουκαλάκι). Πάρτε μαζί σας τα μπουκαλάκια...

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Γαβάθα φρούτων από πάγο

Γαβάθα φρούτων από πάγο Υλικά Γαβάθα μεγάλη, (κατά προτίμηση) πλαστική Γαβάθα μικρότερη, (υποχρεωτικά) πλαστική Νερό (απαραίτητο) Λουλούδια (προαιρετικά) Κατασκευή Μέσα στην μεγάλη γαβάθα ρίχνουμε...

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Γαρνίρισμα τούρτας

Οδηγίες: Αφού φτιάξουν την τούρτα και την καλύψουν απ' όλες τις πλευρές με σαντιγί της αρεσκείας τους, μπορούν να πάρουν ένα κομμάτι τούλι, να τυλίξουν γύρω-γύρω την τούρτα και να στερεώσουν τις...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ