από Elenaki

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
ΓΛΑΣΟ

 

Υλικά:
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:

Χτυπάμε το ασπράδι να γίνει μαρέγκα. Μόλις σφίξει, ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά - σιγά και μετά από μια καλή ομογενοποίηση διακοσμούμε με κορνέ για να κάνουμε σχέδια* ή με ένα μαχαίρι απλώνουμε πάνω στο γλυκό που θέλουμε να "ασπρίσουμε". Για να το χρωματίσουμε μπορούμε να ρίξουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.

*Αν δεν έχουμε κορνέ και θέλουμε λεπτά σχέδια μπορούμε να φτιάξουμε ένα κώνο από λαδόκολλα (με κλειστή τη μύτη), γεμίζουμε με γλάσο, κλείνουμε τη βάση του κώνου και με ένα μαχαιράκι κόβουμε τη μυτερή μύτη (που πριν κλείσαμε) και πιέζοντας από τη βάση ελαφρώς το γλάσο βγαίνει και μπορούμε να σχεδιάσουμε ό,τι θέλουμε!

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Σετ λαδόξυδο

Θα ξεκινήσω με κάτι πολύ απλό και γρήγορο: ένα σετ λαδόξυδο. Οταν πιείτε ένα ουζάκι με τους φίλους σας, ζητήστε να πιείτε 2 καραφάκια Ούζο Πλωμάρι (το μικρό μπουκαλάκι). Πάρτε μαζί σας τα μπουκαλάκια...

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Γαβάθα φρούτων από πάγο

Γαβάθα φρούτων από πάγο Υλικά Γαβάθα μεγάλη, (κατά προτίμηση) πλαστική Γαβάθα μικρότερη, (υποχρεωτικά) πλαστική Νερό (απαραίτητο) Λουλούδια (προαιρετικά) Κατασκευή Μέσα στην μεγάλη γαβάθα ρίχνουμε...

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Γαρνίρισμα τούρτας

Οδηγίες: Αφού φτιάξουν την τούρτα και την καλύψουν απ' όλες τις πλευρές με σαντιγί της αρεσκείας τους, μπορούν να πάρουν ένα κομμάτι τούλι, να τυλίξουν γύρω-γύρω την τούρτα και να στερεώσουν τις...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ