Η αυθεντική συνταγή του τιραμισού είναι πολύπλοκη γιατί θέλει μόνο παντεσπάνι μουσκεμένο με μπράντυ ή μαρσάλα, κρέμα γάλακτος και μαλακά τυριά για επικάλυψη, και φυσικά όμορφο γαρνίρισμα.

Οι πληροφορίες πάρθηκαν από την Εγκυκλοπαίδεια μαγειρικής. Η συνταγή αν και είναι μεγάλη θα τη δημοσιεύσει ο chefbook στο μέλλον.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Τα πρώτα ροδάκινα στην Ελλάδα

Λέγεται ότι αυτοί που έφεραν την πρώτη ποικιλία ροδάκινων στη χώρα μας ήταν οι στρατιώτες του Μ.Αλεξάνδρου. Η καλλιέργεια αυτή καταγόταν από την Κίνα και το όνομα της καλλιέργειας ήταν "προύνος ο...

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Γεύμα από γάλα φοράδας

Οι νομάδες πολεμιστές του Τζένγκις Χαν, που περνούσαν πολλές ώρες πάνω στη ράχη του αλόγου τους, ξέραιναν στον ήλιο γάλα φοράδας μεταβάλλοντας το σε ελαφριά σκόνη και έριχναν λίγη απ'αυτή τη σκόνη σε...

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Σοκολάτα ΙΟΝ

Η σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1930. Η σοκολατοποιία ΙΟΝ μόλις είχε ιδρυθεί σε μια γειτονιά του Ν.Φαλήρου και στις εκεί μονοκατοικίες κυριαρχούσε η ευωδιά των...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ