Οι νομάδες πολεμιστές του Τζένγκις Χαν, που περνούσαν πολλές ώρες πάνω στη ράχη του αλόγου τους, ξέραιναν στον ήλιο γάλα φοράδας μεταβάλλοντας το σε ελαφριά σκόνη και έριχναν λίγη απ'αυτή τη σκόνη σε ένα δοχείο με νερό που κρεμόταν στη σέλα, στην αρχή κάθε ημερήσιας διαδρομής.
Κατά τη διάρκεια της μέρας το μείγμα όλο και δουλευόταν απ'τις κινήσεις του αλόγου και ως το βράδυ μεταβαλλόταν σε λεπτόρευστο πολτό.
Κατά τη διάρκεια της μέρας το μείγμα όλο και δουλευόταν απ'τις κινήσεις του αλόγου και ως το βράδυ μεταβαλλόταν σε λεπτόρευστο πολτό.
Γεύμα από γάλα φοράδας
Οι νομάδες πολεμιστές του Τζένγκις Χαν, που περνούσαν πολλές ώρες πάνω στη ράχη του αλόγου τους, ξέραιναν στον ήλιο γάλα φοράδας μεταβάλλοντας το σε ελαφριά σκόνη και έριχναν λίγη απ'αυτή τη σκόνη σε...
Σοκολάτα ΙΟΝ
Η σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1930. Η σοκολατοποιία ΙΟΝ μόλις είχε ιδρυθεί σε μια γειτονιά του Ν.Φαλήρου και στις εκεί μονοκατοικίες κυριαρχούσε η ευωδιά των...
Ο Κολομβος ανακάλυψε και το καλαμπόκι
Η βασίλισσα, η οποία περίμενε να της φέρει μπαχαρικά και χρυσάφι δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μερικοί όμως Ευρωπαίοι άρχισαν να καλλιεργούν μαχίζ. Αργότερα το φυτό μεταφέρθηκε στη Β.Αφρική και...