Μεγάλη ανάπτυξη είχε κατά τα ρωμαϊκά χρόνια από τους Ρωμαίους. Υπήρχε μεγάλη αγορά τυριών, με διάφορες γεύσεις στην Αρχαία Ρώμη. Τα κείμενα εκείνης της εποχής μιλούν με λεπτομέρειες για τον τρόπο παραγωγής τυριού.
Από το 14ο αιώνα και έπειτα, η παρασκευή τυριού απέκτησε πια βιομηχανικό χαρακτήρα.
Ενας μύθος λέει πως το "τυρί" ανακαλύφτηκε από άγνωστο Άραβα νομάδα. Λέγεται ότι είχε γεμίσει με γάλα το σάκο της σέλας του αλόγου του έτσι ώστε να τον "κρατήσει" σε ένα ταξίδι του με άλογο στην έρημο. Μετά από αρκετές ώρες πάνω στο άλογο, σταμάτησε να πιει λίγο γάλα για σβήσει τη δίψα του. Τότε όμως παρατήρησε ότι το γάλα είχε μετατραπεί σε ένα χλωμό υγρό σαν νερό με άσπρους βόλους.
Επειδή η σέλα ήταν φτιαγμένη από το στομάχι νεαρού ζώου και περιείχε ένα πηκτικό ένζυμο, το γάλα έγινε τυρόπηγμα από το συνδυασμό του ενζύμου, του ζεστού ήλιου και των καλπασμών του αλόγου. Ο νομάς χωρίς να νοιάζεται για τις τεχνικές λεπτομέρειες, θεώρησε το ξινόγαλα πόσιμο και το τυρόπηγμα φαγώσιμο.
Τα πρώτα ροδάκινα στην Ελλάδα
Λέγεται ότι αυτοί που έφεραν την πρώτη ποικιλία ροδάκινων στη χώρα μας ήταν οι στρατιώτες του Μ.Αλεξάνδρου. Η καλλιέργεια αυτή καταγόταν από την Κίνα και το όνομα της καλλιέργειας ήταν "προύνος ο...
Γεύμα από γάλα φοράδας
Οι νομάδες πολεμιστές του Τζένγκις Χαν, που περνούσαν πολλές ώρες πάνω στη ράχη του αλόγου τους, ξέραιναν στον ήλιο γάλα φοράδας μεταβάλλοντας το σε ελαφριά σκόνη και έριχναν λίγη απ'αυτή τη σκόνη σε...
Σοκολάτα ΙΟΝ
Η σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1930. Η σοκολατοποιία ΙΟΝ μόλις είχε ιδρυθεί σε μια γειτονιά του Ν.Φαλήρου και στις εκεί μονοκατοικίες κυριαρχούσε η ευωδιά των...