Ο Γιάννης. Σ, σχολιάζοντας την συνταγή Φασιανός με Jack Daniels μας ενημέρωνει για σημαντικά θέματα ως πρός την καταγωγή, τον διαχωρισμό και την παρασκευή του συγκεκριμένου ποτού από άλλες κατηγορίες whiskey.

Τα Αμερικάνικα ουίσκυ χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες τα bourbon και τα rye. Επίσης, ένας άλλος τύπος είναι τα Tennessee ουίκσυ. Το ουίσκυ ως bourbon είναι γνωστό στον Αμερικανικό Νότο, ενώ ως rye στην υπόλοιπη Αμερική. Παρόλα αυτά, η διαφορά του bourbon από το rye δεν είναι μόνο γεωγραφικού χαρακτήρα.
Τα bourbon παρασκευάζονται από απόσταξη καλαμποκιού (σε ποσοστό 51% τουλάχιστον του μείγματος) καθώς και από ένα χαρμάνι κριθαριού και σίκαλης ή σιταριού (συνδυασμός 3 συστατικών). Τα πραγματικά bourbon παρασκευάζονται στην ομώνυμη περιοχή. Τα rye παρασκευάζονται από την απόσταξη σίκαλης σε αναλογία τουλάχιστον 51% του μείγματος και παλαιώνονται σε δρύινα βαρέλια.
Οσον αφορά τα Tennessee ουίκσυ, είναι ένας τύπος μεταξύ rye και bourbon. Αυτά παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας την τεχνική sour mash. Το Jack Daniels ανήκει στην κατηγορία αυτή, δηλαδή των Tennessee ουίκσυ, αλλά μάλλον στα bourbon μπορούμε πιο εύκολα να το κατατάξουμε, παρότι παρασκευάζεται και με τεχνικές rye.
Τα πιο διάσημα rye ουίσκυ είναι το Jim Beam και το Wild Turkey...ενώ το διασημότερο Tennessee είναι το Jack Daniels. Βέβαια, καθότι οι διαφορές είναι μικρές, υπάρχει μεγάλη σύγχυση και τα bourbon μπερδεύονται με τα rye και τα Tennessee.
Πολλοί μπερδεύουν το Jack Daniels με το Jack O' Diamonds το οποίο είναι ένα παλιό Αμερικάνικο τραγούδι - από την περιοχή του Αρκάνσας ή του Μισούρι - το οποίο αναφέρεται στο rye whiskey.

ΠΟΤΑ, ΚΟΚΤΕΗΛ

BRANDY ALEXANDER

Υλικά: 1 μέρος Brandy Metaxa 1 μέρος Bols Creme de Cacao 1 μέρος κρέμα Ρίχνετε σε ένα σέηκερ όλα τα παραπάνω υλικά και το κουνάτε καλά και ......

ΠΟΤΑ, ΚΟΚΤΕΗΛ

Κοκτέιλ Ντράι Μαρτίνι

Υλικά: 3/4 Τζιν Ντράι 1/6 Βερμούτ Ντράι Εκτέλεση: Ανακατεύετε καλά τα 2 ποτά και τα ρίχνετε σε ένα ποτήρι για κοκτέιλ. Γαρνίρετε με μια φλούδα λεμόνι και μια πράσινη...

ΠΟΤΑ, ΚΟΚΤΕΗΛ

Η εύθυμη χήρα

...κοινώς γνωστό και με κάποιο άλλο όνομα, που θα σας αφήσω να μαντέψετε μόνοι σας, διαβάστε και θα δείτε... Γεμίζετε το ποτηράκι (κυλινδρικού σχήματος απαραίτητα, αλλιώς θα γίνει εργατικό ατύχημα)...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ