Εκτέλεση:
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα φασόλια τα μαυρομάτικα. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. (κατά προτίμηση, τα έχετε βράσει πολύ πιο νωρίς και τα έχετε βάλει στο ψυγείο να κρυώσουν).
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε στην τοστιέρα τις 2 φέτες ψωμί (αφού προηγουμένως τις έχουμε κόψει στη μέση).
- Πλένουμε καλά τη ρόκα, κόβουμε τις άκρες της (τα σκληρά κοτσάνια) και την απλώνουμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Ρίχνουμε λίγο λάδι πάνω στη ρόκα.
- Τοποθετούμε τις 4 ψημένες φέτες στο κέντρο της πιατέλας πάνω από τη ρόκα. Με ένα κουτάλι, απλώνουμε μαυρομάτικα φασόλια πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού.
- Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε την ντομάτα και το αγγούρι (ψιλοκομμένα) μαζί με την άσπρη σως που ετοιμάσαμε. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε και λίγο δυόσμο. Ανακατεύουμε το μείγμα.
- Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τις ψημένες φέτες.
Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό
Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...
Σαλάτα Waldorf
Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...