Για τα κεφτεδάκια:
Ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το αλεύρι) και τα ζυμώνετε. Τα πλάθετε σε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Ανακατεύετε τις λιαστές ντομάτες κομματιασμένες με το λάδι τους, τις φρέσκιες ντομάτες και το σκόρδο.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε αμέσως με το μίγμα της ντομάτας.
Ρίχνετε και τα κεφτεδάκια και σερβίρετε σε πιατέλα.
- 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 4 φέτες ψωμί μουσκεμένο, χωρίς την κόρα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 ντομάτα μικρή τριμμένη
- 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το αλεύρι) και τα ζυμώνετε. Τα πλάθετε σε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Ανακατεύετε τις λιαστές ντομάτες κομματιασμένες με το λάδι τους, τις φρέσκιες ντομάτες και το σκόρδο.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε αμέσως με το μίγμα της ντομάτας.
Ρίχνετε και τα κεφτεδάκια και σερβίρετε σε πιατέλα.
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...