ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΕΙΝΑΙ GOURMET
ΠΙΤΣΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
Υλικά:(για 12-14 άτομα)
- 600 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 230 γρ. πατάτες
- 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι (για τη ζύμη)
- ελαιόλαδο
- 800 γρ. ντοματίνια
- τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, ρεγκάτο, γκούντα κτλ)
- ρίγανη
- αλάτι (για τα ντοματίνια)
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Καλή τους όρεξη!
Αγγέλα η Σαλονικιά.
- Πλύντε και βράστε τις πατάτες (με τη φλούδα γιατί έτσι κρατάνε τα θρεπτικά τους συστατικά καλύτερα!). Αμέσως μετά ξεφλουδίστε τες και κάντε τες πουρέ.
- Σε μια λεκάνη ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι, προσθέστε το σιμιγδάλι και μετά ρίξτε μέσα τον πουρέ πατάτας. Προσθέστε νερό λίγο-λίγο μέχρι να έχετε μια ζύμη αρκετά μαλακή. Σκεπάστε τη λεκάνη με μια διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη μέχρι η ζύμη να φουσκώσει.
- Εντωμεταξύ προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και πλύντε τα ντοματίνια. Σκουπίστε τα και κόψτε τα στη μέση.
- Βάλτε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγες κουταλιές ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, ρίξτε τα ντοματίνια, πασπαλίστε τα με ρίγανη και αλάτι και αφήστε τα να σωταριστούν για περίπου 7 λεπτά σε αρκετά δυνατή φωτιά.
- Αλείψτε με ελαιόλαδο δύο ταψάκια για πίτσες και στρώστε μέσα τη ζύμη (φυσικά το ίδιο γίνεται και σε ένα αναλόγου μεγέθους μεγαλύτερο ταψάκι ή πυρεξάκι).
- Μοιράστε πάνω στη ζύμη τα ντοματίνια, πασπαλίστε με αρκετό τυρί τριμμένο και ψήστε για μισή ώρα περίπου.
Καλή τους όρεξη!
Αγγέλα η Σαλονικιά.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΕΙΝΑΙ GOURMET
Σάντουιτς για μικρούς καλοφαγάδες!
Αλλά υγιεινά και πρωτότυπα σάντουιτς, που ξεφεύγουν απ' το τετριμμένο πια "ζαμπόν-τυρί". Πολλά υλικά μπορούν να πρωταγωνιστήσουν: λαχανικά, κοτόπουλο, τόνος, ελιές, ακόμη και φρούτα! Σάντουιτς με...
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΕΙΝΑΙ GOURMET
Koκτέιλ για παιδιά!
Φτιάξτε νόστιμα κι ελκυστικά κοκτέιλ, τόσο για κάθε μέρα, όσο και για ένα παιδικό πάρτι για να αποφύγετε τα αναψυκτικά και τους συσκευασμένους χυμούς! Και θυμηθείτε ότι στα παιδικά ματάκια φαντάζει...