ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΕΤΕ ΒΑΖΑΚΙΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
Για μαρμελάδες:
- Βυθίζετε τα βαζάκια 5 λεπτά μέσα σε νερό που βράζει και τα αναποδογυρίζετε να στεγνώσουν.
- Γεμίζετε τα βάζα (όσο είναι ζεστά) με τη μαρμελάδα. Μόλις η μαρμελάδα κρυώσει, τα σκεπάζετε.
Δυσκολία
Κατηγορίες
Για κομπόστες:
- Γεμίζετε τα βάζα με την κομπόστα μέχρι τα 4/5 του ύψους τους και κλείνετε τα καπάκια τους.
- Τα βάζετε μέσα σε ψιλή κατσαρόλα πάνω σε μια σχάρα, αφού τυλίξετε κάθε βάζο με βαμβακερό τουλουπάνι.
- Γεμίζετε με ζεστό νερό ώστε να σκεπαστούν τα βάζα και σιγοβράζετε για 1 τέταρτο περίπου.
Μικρά μυστικά για τα όσπρια
Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να μουσκεύετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε καθαρό νερό. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία του...
Φρέσκα αυγά ή ψέμα;
Παίρνουμε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε 35 γραμ. αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το αλάτι να λιώσει. Ριχνουμε το αυγό και αν πάει στον πάτο, είναι φρέσκο αυγό της ημέρας. Αν πάει στη μέση, είναι 3-5...
Συμβουλές για το βράσιμο των αβγών
Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου το αβγό κι όχι από το ψυγείο Μέσα στο νερό που βράζει να έχετε βάλει και λίγο ξύδι ή αλάτι Αν σπάσει παρ'όλα αυτά, για να μη χυθεί όλο το ασπράδι του, τυλίξτε το σε...