ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ
Αν θέλετε να φτιάξετε μαγιονέζα και φοβάστε μην σας "κόψει" προσέξτε τα εξής:
- Όλα τα υλικά πρέπει να έχουν την ίδια θερμοκρασία (δωματίου) - (βγάλτε τα αυγά απο το ψυγείο αρκετή ώρα πριν).
- Ρίξτε τους κρόκους, τη μουστάρδα, το αλάτι και το λεμόνι στο blender και ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΚΤΥΠΗΣΕΤΕ. (Οι κρόκοι "ψήνονται" απο το λεμόνι και το αλάτι και δεν κόβουν).
- Χτυπήστε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα και ρίχνετε το λάδι λίγο - λίγο σαν κλωστή.
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΑΣ "ΚΟΨΕΙ".
Μικρά μυστικά για τα όσπρια
Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να μουσκεύετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε καθαρό νερό. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία του...
Φρέσκα αυγά ή ψέμα;
Παίρνουμε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε 35 γραμ. αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το αλάτι να λιώσει. Ριχνουμε το αυγό και αν πάει στον πάτο, είναι φρέσκο αυγό της ημέρας. Αν πάει στη μέση, είναι 3-5...
Συμβουλές για το βράσιμο των αβγών
Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου το αβγό κι όχι από το ψυγείο Μέσα στο νερό που βράζει να έχετε βάλει και λίγο ξύδι ή αλάτι Αν σπάσει παρ'όλα αυτά, για να μη χυθεί όλο το ασπράδι του, τυλίξτε το σε...