Βράζετε μερικά κόκκαλα και λίγα λαχανικά, τα βάζετε όλα μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τα ξεχνάτε εκεί μέχρι να "δέσουν". Όταν τα υλικά "δέσουν", σουρώνετε το ζωμό και τον καταψύχετε σε μικρά δοχεία ή παγοθήκες. Έτσι, θα χρησιμοποιείτε λίγο λίγο από το ζωμό, ανάλογα με το πόσο χρειάζεστε κάθε φορά.
Μικρά μυστικά για τα όσπρια
Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να μουσκεύετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε καθαρό νερό. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία του...
Φρέσκα αυγά ή ψέμα;
Παίρνουμε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε 35 γραμ. αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το αλάτι να λιώσει. Ριχνουμε το αυγό και αν πάει στον πάτο, είναι φρέσκο αυγό της ημέρας. Αν πάει στη μέση, είναι 3-5...
Συμβουλές για το βράσιμο των αβγών
Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου το αβγό κι όχι από το ψυγείο Μέσα στο νερό που βράζει να έχετε βάλει και λίγο ξύδι ή αλάτι Αν σπάσει παρ'όλα αυτά, για να μη χυθεί όλο το ασπράδι του, τυλίξτε το σε...