ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΣΟΣ (ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ, ΟΛΛΑΝΤΕΖ, ΜΠΕΑΡΝΕΖ...)

 

Σε περίπτωση που η μαγιονέζα έχει κόψει, δηλαδή έχει αρχίσει να γίνεται όλο και λιγότερη πηκτή τότε ένας είναι ο λόγος που οφείλεται γι' αυτό το φαινόμενο : η διαφορά της θερμοκρασίας ανάμεσα στα αυγά και το λάδι.
Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με τον εξής τρόπο αν έχουμε αφήσει τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 15' πρίν να αρχίσουμε την παρασκευή. Σε περίπτωση πάλι που δεν προνοήσαμε επειδή δεν προλάβαμε το σουπερ-μάρκετ ανοικτό και δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς μαγιονέζα, μπορούμε να κάνουμε τα εξής:
  • Να ρίξουμε λίγο χλιαρό νερό και να αρχίσουμε να ανακατεύουμε, ενώ αν δεν πιάσει ούτε αυτό αρχίστε το ξεμάτιασμα πρίν να πάτε στοπ δεύτερο μέτρο, γιατί είναι προφανές ότι κάποιος/α σας έχει γκαντεμιάσει ματιάζοντας σας
  • Η έσχατη λύση διάσωσης της μαγιονέζας απαιτεί την χρησιμοποίηση ενός κρόκου αυγού και ρίχνοντας σιγά σιγά την σάλτσα να χτυπάτε (η συγκεκριμμένη λύση απαιτεί είτε γυμνασμένα γόνατα, είτε να είστε μεταλλαγμένος άνθρωπος με πλοκάμια και προαιρετικά με κεραίες για να σπάσετε το αυγό)
  • Σε περίπτωση που δεν πιάσουν οι προαναφερθείσες λύσεις, καλύτερα πετάχτε την μαγιονέζα και τραβάτε να κάνετε διάρηξη στο σούπερ-μάρκετ είναι λιγότερο ψυχοφθόρο...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Μικρά μυστικά για τα όσπρια

Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να μουσκεύετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε καθαρό νερό. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία του...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Φρέσκα αυγά ή ψέμα;

Παίρνουμε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε 35 γραμ. αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το αλάτι να λιώσει. Ριχνουμε το αυγό και αν πάει στον πάτο, είναι φρέσκο αυγό της ημέρας. Αν πάει στη μέση, είναι 3-5...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Συμβουλές για το βράσιμο των αβγών

Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου το αβγό κι όχι από το ψυγείο Μέσα στο νερό που βράζει να έχετε βάλει και λίγο ξύδι ή αλάτι Αν σπάσει παρ'όλα αυτά, για να μη χυθεί όλο το ασπράδι του, τυλίξτε το σε...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ