να "στουμπίσετε" το σκόρδο πριν να το χρησιμοποιήσετε (μέχρι τη μέση, όχι να το λιώσετε εντελώς) ζουλώντας το με ένα μαχαίρι. Με αυτό τον τρόπο θα σας μείνει το σκόρδο ολόκληρο, θα ελευθερώσει το άρωμά του και θα είναι πιο εύκολο να το αφαιρέσετε από το φαγητό αν χρειαστεί.
Για να το βρίσκετε μάλιστα πιο εύκολα μέσα στο φαγητό, βάλτε το μαζί με μια οδοντογλυφίδα ειδικά σε πιάτα με μανιτάρια ή μελιτζάνες
Για να το βρίσκετε μάλιστα πιο εύκολα μέσα στο φαγητό, βάλτε το μαζί με μια οδοντογλυφίδα ειδικά σε πιάτα με μανιτάρια ή μελιτζάνες
-
Πώς να διαλέξετε και να διατηρήσετε φρέσκα σπαράγγια
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ -
Πώς να σώσετε μια άσπρη σος (μαγιονέζα, ολλαντέζ, μπεαρνέζ...)
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ -
Πώς να αποφύγετε το κόψιμο της μαγιονέζας
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ -
Πώς να αποστειρώσετε βαζάκια για γλυκά και μαρμελάδες
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ -
Πώς να φτιάξετε ζωμό
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Μικρά μυστικά για τα όσπρια
Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να μουσκεύετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε καθαρό νερό. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία του...
Φρέσκα αυγά ή ψέμα;
Παίρνουμε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε 35 γραμ. αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το αλάτι να λιώσει. Ριχνουμε το αυγό και αν πάει στον πάτο, είναι φρέσκο αυγό της ημέρας. Αν πάει στη μέση, είναι 3-5...
Συμβουλές για το βράσιμο των αβγών
Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου το αβγό κι όχι από το ψυγείο Μέσα στο νερό που βράζει να έχετε βάλει και λίγο ξύδι ή αλάτι Αν σπάσει παρ'όλα αυτά, για να μη χυθεί όλο το ασπράδι του, τυλίξτε το σε...