Δυσκολία
Κατηγορίες
Τεμαχίστε γύρω στο 1 κιλό ξερά κρεμμύδια, βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σκεπασμένα με νερό και μισό φλιτζάνι λάδι.
Αφήστε τα να βράσουν τουλάχιστον για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά. Όταν το νερό εξατμιστεί, χαμηλώστε τη φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια ανακατεύοντάς τα με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνουν μια καφετιά κρέμα.
Αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε τα σε ένα γυάλινο βάζο. Σκεπάστε το με λάδι και βάλτε το στο ψυγείο.
Διαρκεί για ένα μήνα τουλάχιστον και είναι έτοιμο για χρήση.
Μία κουταλιά από αυτό το μείγμα ισοδυναμεί με 2 μετρίου μεγέθους κρεμμύδια.
Αφήστε τα να βράσουν τουλάχιστον για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά. Όταν το νερό εξατμιστεί, χαμηλώστε τη φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια ανακατεύοντάς τα με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνουν μια καφετιά κρέμα.
Αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε τα σε ένα γυάλινο βάζο. Σκεπάστε το με λάδι και βάλτε το στο ψυγείο.
Διαρκεί για ένα μήνα τουλάχιστον και είναι έτοιμο για χρήση.
Μία κουταλιά από αυτό το μείγμα ισοδυναμεί με 2 μετρίου μεγέθους κρεμμύδια.
Μικρά μυστικά για τα όσπρια
Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να μουσκεύετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε καθαρό νερό. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία του...
Φρέσκα αυγά ή ψέμα;
Παίρνουμε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε 35 γραμ. αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το αλάτι να λιώσει. Ριχνουμε το αυγό και αν πάει στον πάτο, είναι φρέσκο αυγό της ημέρας. Αν πάει στη μέση, είναι 3-5...
Συμβουλές για το βράσιμο των αβγών
Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου το αβγό κι όχι από το ψυγείο Μέσα στο νερό που βράζει να έχετε βάλει και λίγο ξύδι ή αλάτι Αν σπάσει παρ'όλα αυτά, για να μη χυθεί όλο το ασπράδι του, τυλίξτε το σε...