ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
- Την σοκολάτα για την επικάλυψη την λειώνουμε σε
μπεν μαρί σε πολύ χαμηλή φωτιά για να
μην μας καεί η σοκολάτα, ανακατεύοντας που και που.
- Για να γίνει λαμπερή η επιφάνεια στα σοκολατάκια, προσθέτουμε
1-2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι, μέσα στην
κουβερτούρα.
- Για να μην θαμπώσει η επιφάνεια στα σοκολατάκια, θα πρέπει η
λειωμένη κουβερτούρα να είναι στους 18 βαθμούς Κελσίου, όταν θα τα
βουτήξουμε μέσα. Αφού λειώσει η σοκολάτα στο μπεν-μαρί, την
βγάζουμε και την χύνουμε πάνω σε μιά κρύα επιφάνεια (κατά
προτίμηση μάρμαρο). Εκεί αρχίζουμε να την ανακατεύουμε με μιά
σπάτουλα μέχρι να την φτάσουμε στους 18 βαθμούς. Αν δεν θέλουμε
να χρησιμοποιήσουμε θερμόμετρο, βουτάμε το δάχτυλό μας στην
σοκολάτα. Αν είμαστε κοντά στην σωστή θερμοκρασία, το δάχτυλό μας
ούτε παγώνει αλλά ούτε και ζεσταίνεται.
- Αν χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο υγρό (ποτό, κρέμα γάλακτος
κλπ.) μέσα στην επικάλυψη, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το ιξώδες και
το σημείο ζέσεως / πήξεως θα αλλάξει, συνεπώς θα πρέπει να είμαστε
σίγουροι ότι το νέο μείγμα θα είναι στέρεο στην θερμοκρασία του
δωματίου.
- Αν το μείγμα για την γέμιση που θέλουμε να φτιάξουμε είναι
σχετικά μαλακό και δεν μορφοποιείται, τότε το καταψύχουμε και το
δουλεύουμε παγωμένο.
- Για τέλεια στρογγυλά σοκολατάκια, μπορούμε να
χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο που κόβει στρογγυλές τις πατάτες.
- Η λευκή σοκολάτα είναι πολύ πιό
ευαίσθητη από την σκούρα και λιώνει πιό γρήγορα.
- Αν ζεστάνουμε σε υψηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα, τότε
διαχωρίζεται το βούτυρο από το κακάο με αποτέλεσμα η επιφάνεια στα
σοκολατάκια να είναι θαμπή και ανομοιογενής.
Δυσκολία
Κατηγορίες
Κλειδιά
Αυτά τα λίγα έχω ανακαλύψει. Αν κάποιος γνωρίζει και άλλα "μυστικά"
για την σοκολατένια επιτυχία, ας μας ενημερώσει.
Μικρά μυστικά για τα όσπρια
Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να μουσκεύετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε καθαρό νερό. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία του...
Φρέσκα αυγά ή ψέμα;
Παίρνουμε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε 35 γραμ. αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το αλάτι να λιώσει. Ριχνουμε το αυγό και αν πάει στον πάτο, είναι φρέσκο αυγό της ημέρας. Αν πάει στη μέση, είναι 3-5...
Συμβουλές για το βράσιμο των αβγών
Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου το αβγό κι όχι από το ψυγείο Μέσα στο νερό που βράζει να έχετε βάλει και λίγο ξύδι ή αλάτι Αν σπάσει παρ'όλα αυτά, για να μη χυθεί όλο το ασπράδι του, τυλίξτε το σε...