Γλυκάκι θα δοκιμάσετε στο Λιθόστρωτο στον αγέραστο Μακρή. Κρέμα παγωτό, σοκολατίνα και γαλατομπούρεκο που θα γλείφετε τα δάκτυλά σας. Φυσικά μάντολες και παστοκύδωνο (παραδοσιακά γλυκά) τα καλύτερα θα τα βρείτε στο Σέσουλα απέναντι από την Εφορία στο Λιθόστρωτο.
Αν δοκιμάσατε Ρομπόλα (τοπικό κρασί) και σας άρεσε τότε θα κάνετε μια βόλτα μέχρι το χωριό Μαυράτα όπου ο Γιάγκος και η Μαρτίν Μεταξά έχουν φτιάξει μια πρότυπη μονάδα με πολύ καλά κρασιά. Αν είναι εκεί θα σας κάνουν και ξενάγηση στο οινοποιείο.
Αν κάποιο βράδυ θέλετε να δοκιμάσετε ντόπιο κρέας, και να επιβεβαιώσετε τα όσα λένε για τους Κεφαλονίτες, δεν έχετε παρά να πάτε στο χωριό Τρωϊανάτα (5 χλμ από το Αργοστόλι) στην ταβέρνα του Χερσόνα...
Θα καταλάβετε αμέσως ποιός είναι ο ιδιοκτήτης. Αν πάλι βρεθείτε στο Ληξούρι απολαύστε, και αγοράστε για τους φίλους σας τα περίφημα τρίγωνα του Μαυροϊδη στην κεντρική πλατεία.
Βιβιάννα Βαρδή
Στου Ψυρρή On-line
Ξερει κανεις που ειναι του Ψυρρή (ο Ψυρρής; η πλατεια του Ψυρρη; ουτε να το πω δεν ξερω). Του Ψυρρη; Διαβαστε ... Ειδα με φρικη πως υπαρχει site που εξηγει στον ψαγμενο Αθηναιο που ξερει να τρωει και...
Barcelona
Μετά από πρόσφατη επίσκεψη στην Βαρκελώνη, έχω να προτείνω δύο εστιατόρια τα οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα. Και τα δύο είναι μη-τουριστικά, οι πελάτες είναι κυρίως ντόπιοι, οι τιμές τείνουν προς το άνω...
Φαγάδικα των διακοπών: Πήλιο και Μετέωρα
Στο Πήλιο, και συγκεκριμένα στις Πινακάτες που έμεινα, συνιστώ ανεπιφύλακτα την ταβέρνα-τσιπουράδικο Οινοσύφιλος (μη με ρωτάτε τι σημαίνει, κι εγώ ο ίδιος απορώ). Ο ιδιοκτήτης τοπικής καταγωγής είχε...