Εκτέλεση:
Παίρνουμε την ψίχα του ψωμιου και τη βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με νερό τόσο ώστε να καλύπτει πλήρως το ψωμί.
Τα αφήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια παίρνουμε με τα χέρια μας το ψωμί και το στύβουμε - όχι όμως πάρα πολύ σφιχτά.
Τρίβουμε σε τρίφτη το κρεμμύδι και το βάζουμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το χυμό των 2 λεμονιών, τον ταραμά και το ψωμί.
Τα χτυπάμε όλα μαζί προσθέτοντας σιγά σιγά λάδι και δοκιμάζοντας πού και πού. Η ποσότητα του λαδιού που χρειάζεται εξαρτάται από το γούστο του καθένα μας.
Εάν θέλουμε προσθέτουμε μερικές σταγόνες ξύδι για αρτιότερη γεύση.
Παίρνουμε την ψίχα του ψωμιου και τη βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με νερό τόσο ώστε να καλύπτει πλήρως το ψωμί.
Τα αφήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια παίρνουμε με τα χέρια μας το ψωμί και το στύβουμε - όχι όμως πάρα πολύ σφιχτά.
Τρίβουμε σε τρίφτη το κρεμμύδι και το βάζουμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το χυμό των 2 λεμονιών, τον ταραμά και το ψωμί.
Τα χτυπάμε όλα μαζί προσθέτοντας σιγά σιγά λάδι και δοκιμάζοντας πού και πού. Η ποσότητα του λαδιού που χρειάζεται εξαρτάται από το γούστο του καθένα μας.
Εάν θέλουμε προσθέτουμε μερικές σταγόνες ξύδι για αρτιότερη γεύση.
Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό
Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...
Σαλάτα Waldorf
Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...