ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ

 

Υλικά:
  • 1 iceberg (το προτιμώ γιατί είναι πολύ δροσερό – πιθανότατα έχει μεγάλη περιοκτικότητα σε νερό)
  • 3-4 ραπανάκια
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 αχλάδι φετέλ*
  • Salad cream (προτιμώ αυτή της Heinz)
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εδώ ζητάω βοήθεια. Τσαντίζομαι με τα έτοιμα dressings (για την ακρίβεια τσαντίζομαι με την αχρηστία μου να φτι άξω δικά μου), αλλά δεν έχω αντίστοιχη συνταγή. Όποιος πιο σχετικός θα ήθελε να βοηθήσει ...

Εκτέλεση:
  • Κόβουμε το iceberg λωρίδες (κόβεται εύκολα αν το αντιμετωπίσουμε ως λάχανο, γιατί τέτοια είναι η κατασκευή του).
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα ραπανάκια σε ροδέλες και τα ανακατεύουμε με το μαρ ούλι.
  • Καθαρίζουμε το αχλάδι, το κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τον σκληρό πυρήνα και κόβουμε το κάθε κομμάτι σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος. Τις προσθέτουμε στη σαλάτα.
  • Σε ένα μπολάκι, βάζουμε τη salad cream, τη χτυπάμε να αναλύσει λίγο και περιχύνουμε τη σαλάτα μας ακριβώς πριν τη σερβίρουμε.
    ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν αλατίζουμε σε κανένα σημείο, το αλάτι δεν κολλάει καθόλου με την γλυκιά γεύση της σαλάτας.
Συνοδέψτε τα ψητά σας, τα ζυμαρικά, ή ό,τι άλλο...
Καλή όρεξη!

*(το βρήκα abate fetel στα σχετικά site, στο supermarket το γράφουν απλά φετέλ, είναι μακρόστενο με κιτρινοπράσινο χρώμα και συχνά έχει μαύρα spots) – διαλέξτε το να πατιέται ελαφρά, γιατί αν είναι άγουρο έχει ξύλινη γεύση.

ΣΑΛΑΤΕΣ

Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό

Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...

ΣΑΛΑΤΕΣ

Ντάκος

Παίρνετε 1 μεγάλο παξιμάδι κριθαροκουλούρας και το βάζετε σε ένα πιάτο. Κόβετε μια ντομάτα σε κύβους και την απλώνετε πάνω στο παξιμάδι. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη. Πασπαλίζετε από πάνω...

ΣΑΛΑΤΕΣ

Σαλάτα Waldorf

Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ