Δροσιστικές σαλάτες με ρόκα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
-
Κατηγορίες
Είδος
25 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Δροσιστικές σαλάτες με ρόκα http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.8 107 5

Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ποσότητες των υλικών που θα βάλετε στις σαλάτες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Με αυτές τις ποσότητες, σπίτι μου τρώμε (βασιλικά!;) 2 άτομα.

Παραλλαγή 1 (για 2 άτομα):

Στο μεζεδοπωλείο "Ο Χοντρός" στη Ν.Μάκρη
Υλικά:
  • 1 μέτρια ντομάτα
  • 4-5 φύλλα ρόκας
  • 1 κλωναράκι άνιθο
  • 2 μέτρια κριθαρένια παξιμάδια κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 4-5 ελιές
  • 2 τρυφερά κρεμμυδάκια
  • ελαιόλαδο, ξίδι, μουστάρδα προαιρετικά (για τη βινεγκρέτ)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά. Βάζουμε σε ένα μπολ σαλάτας τη ρόκα (αν έχει σκληρά κοτσάνια κόψτε τα), τις ντομάτες κομμένες σε κομμάτια (όπως στη χωριάτικη), τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  • Προσθέτουμε τις ελιές και τα παξιμαδάκια.
  • Ετοιμάζουμε μια σάλτσα βινεγκρέτ και περιχύνουμε με αυτή τη σαλάτα.

Παραλλαγή 2 (για 2 άτομα):

Στο bar-restaurant "Banana Moon", Αθήνα, δίπλα στο Καλλιμάρμαρο.
Υλικά:
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 4-5 φύλλα ρόκας (αν έχουν σκληρά κοτσάνια κόψτε τα)
  • 4-5 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • λίγα καρύδια σπασμένα σε μικρά κομματάκια
  • ελαιόλαδο, ξίδι, μουστάρδα προαιρετικά (για τη βινεγκρέτ)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 1 κουτ. σούπας λάδι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τους σπόρους κουκουναριού. Τους αφήνουμε για λίγο σε σιγανή φωτιά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να ροδίσουν (μισό λεπτό περίπου). Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε το κουκουνάρι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι.
  • Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά. Βάζουμε σε ένα μπολ σαλάτας όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε.
  • Ετοιμάζουμε μια σάλτσα βινεγκρέτ, αλατίζουμε τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε τη σαλάτα.



Developed by Sidebar | Photos | About