από
maraki@
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ
Υλικά:
- 2 πακέτα μπισκότα μιράντα από τα διπλά
- 4 φακελάκια κρέμα στιγμής με γεύση της αρεσκείας μας (εγώ προτιμώ σοκολάτα μπανάνα - 2 φακελάκια για κάθε στρώση του γλυκού μας. Ανάλογα πόσες στρώσεις θα κάνουμε, αγοράζουμε και ποσότητα)
- 1 κουτί γάλα αραιωμένο ή 1 1/2 κουτί από τα κοινά συμπυκνωμένα γάλατα
Εκτέλεση:
Αρχικά, έχοντας βάλει σε ένα μπολ λίγο γάλα βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα μας και διμιουργούμε σε ένα πυρέξ την πρώτη στρώση από μπισκότα.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής σοκολάτα ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και την απλώνουμε πάνω από τη μπισκοτένια στρώση μας.
Κάνουμε αλλη μια στρώση από μπισκότα και με την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε τη κρέμα μπανάνα,την απλώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα το γλυκό μας.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Αρχικά, έχοντας βάλει σε ένα μπολ λίγο γάλα βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα μας και διμιουργούμε σε ένα πυρέξ την πρώτη στρώση από μπισκότα.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής σοκολάτα ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και την απλώνουμε πάνω από τη μπισκοτένια στρώση μας.
Κάνουμε αλλη μια στρώση από μπισκότα και με την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε τη κρέμα μπανάνα,την απλώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα το γλυκό μας.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...