Χαλβάς με σιμιγδάλι

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
-
Κατηγορίες
9 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Χαλβάς με σιμιγδάλι http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 4 44 5

Υλικά
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα
  • 1/4 ξανθές σταφίδες
  • 2 κομμάτια κανέλα
  • 3 γαρίφαλα
  • 1 φλούδα λεμονιού

    Εκτέλεση

  • Βράζετε για 2-3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά.
  • Αφαιρείτε τα μυρωδικά με τρυπητή κουτάλα και διατηρείτε το σιρόπι καυτό.
  • Βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει (να το δείτε να καπνίζει δηλαδή) και ρίχνετε λίγο λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα. Καβουρδίζετε μέχρι να ξανθύνει το μείγμα και ρίχνετε και τα καρύδια. Συνεχίζετε το καβούρδισμα ανακατεύοντας πάντα σε σιγανή φωτιά και όταν το μείγμα αποκτήσει καστανό χρώμα, βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τις σταφίδες.
  • Ανακατεύετε και προσθέτετε το σιρόπι.
  • Βάζετε την κατσαρόλα σε πολύ σιγανή φωτιά και την σκεπάζετε για λίγα λεπτά ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι.
  • Βάζετε το μείγμα σε φορμάκια και τα σερβίρετε πασπαλισμένα με κανέλα.





  • Developed by Sidebar | Photos | About