ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

 

Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1/4 κιλού σταφίδες
  • 1/4 κιλού καρύδια καθαρισμένα, χονδοκομμένα
  • κρόκο αβγού (για επάλειψη)
Για το σιρόπι:
  • 1,5 φλυτζάνι νερό
  • 0,5 φλυτζάνι ζάχαρη
  • λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τα φύλλα σε μακρόστενες λωρίδες πάχους περίπου 6 εκατοστών.
  • Στην άκρη του φύλλου βάζουμε 4-5 σταφίδες και 1-2 κομμάτια καρυδιού και τα τυλίγουμε σε τρίγωνα.
  • Αραδιάζουμε τα τρίγωνα σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε στο πάνω μέρος με κρόκο αβγού (για να αποκτήσουν όμορφο χρώμα).
  • Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στον "αέρα" του φούρνου στους 180 βαθμούς (ο χρόνος μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί λίγο, ανάλογα με το φούρνο).
  • Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και λίγη κανέλα.
  • Αφού ψηθούν τα πιτάκια (πριν κρυώσουν και ενώ το σιρόπι είναι ζεστό), τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε μέσα στα σιρόπι μόνο 3-4 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος (ή κατευθείαν στο στομάχι μας).
Καλή όρεξη!!!

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΓΛΥΚΑ

Μπουγάτσα

Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε γυρω στο 1 λίτρο γάλα να κάψει μαζί με μια φλούδα λεμόνι. Ρίχνουμε και 160 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό και βράζουμε (ανακατεύοντας συνέχεια) μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα....

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ