ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΕΝΤΣΙΛΑΔΑΣ

 

Υλικά (για 7-8 εντσιλάδας):


Υλικά (για τις πίτες):
  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 4 αβγά
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
Υλικά (για τη γέμιση):
  • 250 γραμ. ζαμπόν (εγώ χρησιμοποιώ γαλοπούλας και γίνεται πολύ ωραίο)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 6 ντομάτες
  • 1 κουταλιά κέτσαπ
  • κόκκινο πιπέρι
  • πάπρικα
  • τσίλι σε σκόνη
  • επιπλέον 150 γραμ. τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
  • Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το ζαμπόν κομμένο σε τετραγωνάκια, τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Προσθέτουμε κέτσαπ, αλάτι, μαύρο πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι, πάπρικα και αν θέλουμε να είναι η γέμιση καυτερή, το τσίλι.
  • Αφήνουμε τα υλικά να μαραθούν, να φύγει το μεγαλύτερο μέρος από το χυμό που θα έχουν βγάλει οι ντομάτες και να μείνει μια γέμιση σχετικά στεγνή (όχι όμως να στεγνώσει εντελώς, περίπου μισή ώρα μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά).
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ το αλεύρι, τα 3 αβγά, αλάτι και τα 2/3 από το γάλα.Θα φτιάξετε έτσι ένα χυλό που θα είναι αρκετά πηκτός.
  • Ζεσταίνετε σε τηγάνι λίγο λάδι και ρίχνετε χυλό τον οποίο απλώνετε με γρήγορες κινήσεις στο τηγάνι (περίπου τα 2/3 μιας κουτάλας που σερβίρουμε τη σούπα) έτσι ώστε να φτιάξετε μια πίτα (πιο παχιά από κρέπα).
  • Όταν ψηθεί από τη μια μεριά, τη γυρίζετε από την άλλη. Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνετε όλες τις πίτες.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το υπόλοιπο γάλα, ένα αβγό, τσίλι πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
  • Βουτάτε τις πίτες μία μία στο μείγμα αυτό και τις ξαναπερνάτε λίγο από το τηγάνι(αντικολλητικό) και απο τις δύο μεριές χωρίς να χρησιμοποιήσετε λάδι ίσα ίσα να πάρουν ένα ανοιχτό καφετί χρώμα.
  • Τοποθετείτε γέμιση σε κάθε μια πίτα, την τυλίγετε σε ρολό και τις τοποθετείτε τη μία δίπλα στην άλλη σε πυρέξ, ρίχνετε το τριμμένο τυρί και τοποθετείτε στο φούρνο να λιώσει το τυρί.
Μετά απλά απολαμβάνετε...
Καλή επιτυχία!

Συμβουλές: το πόσο καυτερές θα τις κάνετε, εξαρτάται από τα γούστα σας. Αν θέλετε δε βάζετε καθόλου τσίλι, αλλά λίγο μαύρο πιπέρι και πάπρικα. Επίσης, μπορείτε να τις έχετε ετοιμάσει στο πυρέξ λίγες ώρες πριν το τραπέζι και όταν είναι να σερβίρετε να βάλετε το τυρί και να τις βάλετε στο φούρνο. Χρησιμοποιείστε οπωσδήποτε φρέσκιες ντομάτες και προσπαθείστε να είναι όσο γίνεται πιο σκληρές γιατί διαφορετικά θα γίνουν πολτός και όχι κυβάκια.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Μοσχάρι chow mein

Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Lecso (Ουγγρικό)

Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)

(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ