ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
ΦΙΛΕΤΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥ

 

Υλικά:
  • 2 φιλέτα γαλοπούλας ανά άτομο
  • πράσινα κρεμμυδάκια
  • ελαιόλαδο
  • κάρυ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι μπασμάτι
  • λίγο φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση:
  • Παίρνετε τα φιλετάκια γαλοπούλας ή και ολόκληρο κομμάτι ψαχνό, δηλαδή χωρίς κόκκαλο και τα κόβετε σε μικρά μακρόστενα κομμάτια.
  • Τα βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε δύο πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, μια κουταλιά ελαιόλαδο για κάθε άτομο, και κάρυ, όσο για να πάρει η γαλοπούλα όταν τα ανακατέψετε όλα μαζί, ένα ελαφρώς κίτρινο χρώμα. Αν δεν γνωρίζετε το κάρυ, βάλτε λιγότερο για να δείτε αν σας αρέσει. Ανακατεύετε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα και αφήνετε να μαριναριστούν μια ώρα περίπου.
  • Βάζετε αρκετά χαμηλή φωτιά στην αρχή και ψήνετε στο ίδιο τηγάνι που έχετε χρησιμοποιήσει, δυναμώνοντας σιγά-σιγά τη φωτιά μέχρι το γαλόπουλο να ροδίσει.
Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι και πράσινη σαλάτα με ρόδια και αμύγδαλα.

Η συνταγή αυτή είναι κατάδική μου!

ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Kοτόπουλο γεμιστό βρασμένο σε μπύρα

Yλικά: 2 στήθη κοτόπουλο 1 πακέτο σπανάκι βρασμένο 2 σκελίδες σκόρδο 2 κρεμμύδια 10-15 μανιτάρια φρέσκα 10 φέτες μπέικον τριμμένη παρμεζάνα 2-3 κουτάκια μπύρας Εκτέλεση: Πλένουμε τα φιλέτα και τα...

ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Κοτόπουλο με μπύρα

Υλικά: κοτόπουλο σε μερίδες 3/4 του μπουκαλιού της μπύρας αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο, περιχύνετε...

ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Κοτόπουλο φούρνου με λαχανικά (ολίγον κινέζικο)

Υλικά: 1 κοτόπουλο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 πράσινες πιπεριές, 250 γρ μανιτάρια, 2 κούπες ζωμό από κοτόπουλο, 2 κουτ. σούπας νισεστέ (βλ. γλωσσάρι νισεστές), μισό λεμόνι, 250 γρ γκούντα Ολλανδίας....

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ